România, în urna a treia valorică! Ce adversare ar putea avea în preliminariile EURO 2024

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 26 septembrie 2022, ora 10:40,
Naționala României
Naționala României

Naționala de fotbal a României se va afla în urna a treia la tragerea la sorți pentru grupele din preliminariile Campionatului European din 2024.

În preliminariile CE 2024 vor fi șapte grupe cu câte cinci formații și trei cu câte șase

Competiția va avea loc în Germania, iar tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor și a meciurilor din preliminarii este programată pe 9 octombrie, la Frankfurt.

Cele 53 de echipe naționale vor fi repartizate 10 grupe. Vor fi șapte grupe cu câte cinci formații și trei cu câte șase. Germania este calificată din oficiu la turneul final, în calitate de reprezentantă a țării gazdă.

Naționalele vor fi repartizate în șase urne valorice, iar componența finală va fi cunoscută după încheierea completă a meciurilor din Liga Națiunilor, marți seară.

România se va afla în mod sigur în urna a treia la tragerea la sorți, astfel că poate întâlni doi adversari de top în preliminarii. În primele două urne sunt echipe precum Italia, Spania, Portugalia, Belgia, Franța sau Anglia, dar și Bosnia, actuala adversară din Liga Națiunilor.

Urnele pentru preliminariile EURO 2024:

  • Urna 1: Croația, Olanda, Danemarca, Portugalia, Spania, Ungaria, Italia, Belgia, Polonia, Elveția / Cehia
  • Urna 2: Franța, Anglia, Austria, Țara Galilor, Israel, Bosnia, Scoția, Elveția/Cehia, Norvegia/Serbia, Ucraina/Muntenegru
  • Urna 3: Islanda, Albania, Irlanda, Suedia, Armenia, România, Finlanda, Slovenia, Norvegia/Serbia, Ucraina/Muntenegru
  • Urna 4: Turcia, Georgia, Kazahstan, Grecia, Azerbaidjan, Luxemburg, Insulele Feroe, Macedonia de Nord/Bulgaria, Kosovo/Irlanda de Nord/Cipru, Macedonia de Nord/Slovacia/Kosovo/Irlanda de Nord/Cipru
  • Urna 5: Letonia, Estonia, Lituania, Belarus, Moldova, Gibraltar, Malta, Macedonia de Nord/Slovacia/Kosovo/Bulgaria/Irlanda de Nord/Cipru
  • Urna 6: Andorra, San Marino, Liechtenstein
Germania 2024Campionatul European 2024