Sârbii, în delir după victoria lui Djokovic: ,,Novak a bătut Australia! Statul, îngenuncheat”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 10 ianuarie 2022, ora 10:07,
 Novak Djokovic. Foto: Profimedia
 Novak Djokovic. Foto: Profimedia

Sârbii au reacţionat imediat după ce compatriotul lor a avut câştig de cauză în procesul cu autorităţile australiene care nu i-au confiscat viza săptămâna trecută.

Acum după ce a primit o decizie favorabilă, Nole se poate întoarce la antrenamente. Acesta ar urma să participe la Australian Open, turneu ce este programat să se desfăşoare în perioada 17-30 ianuarie. Sârbii sunt în delir după decizia judecătorilor din Australia.

,,Novak a bătut Australia! Statul, îngenuncheat. 

Pentru mândrie, pentru toți cei care au ieșit în stradă, pentru toți cei care l-au susținut din toată lumea – Djokovic a câștigat în Australia, așa cum o face întotdeauna!

De data aceasta în afara terenului de tenis, după un proces care a durat multe ore și care tocmai s-a terminat. Aceasta nu este doar victoria lui Novak Djokovic, cel mai bun tenismen din lume, este ceva ce toată Serbia aștepta după marea hărțuire de la Melbourne.”, au reacţionat sârbii, potrivit blic.rs.

Novak Djokovic. Foto: Profimedia

Motivul pentru care se cere anularea vizei lui Djokovic: ,,Ar putea fi un risc al siguranței comunității australiene”

Novak Djokovic a obţinut un prim succes în Australia, după ce autorităţile au fost îngrijorate în privinţa vizei cu care sârbul a intrat în ţara cangurilor.

După ce a fost carantinat de australieni, judecătorii au decis în această dimineaţă ca sportivului să i se înapoieze viza şi paşaportul ca să poată participa la Australian Open.

Novak Djokovic poate rămâne astfel în Australia şi să ia parte la Australian Open, primul Grand Slam al anului, după ce judecătorul Anthony Kelly a decis că motivul invocat, faptul că a trecut prin boală în ultimele 6 luni, este unul justificat.

Citeşte şi VIDEO | O primă victorie pentru Novak Djokovic în Australia! Sârbul, eliberat din hotelul de carantinare

După ce i s-a returnat şi paşaportul, Novak Djokovic urmează acum să se pregătească pentru participarea la Australian Open, competiţie programată în perioada 17-30 ianuarie, însă autorităţile contestă în continuare decizia judecătorului Kelly.

,,Prezența sa în Australia reprezintă sau ar putea fi un risc al siguranței comunității australiene.”, este argumentul guvernului australian pentru care contestă viza lui Djokovic, potrivit BBC.

Novak Djokovic. Foto: Profimedia

Citește și Reacție dură a Guvernului australian la adresa lui Novak Djokovic, înaintea audierii de luni

Novak Djokovicvizaaustraliaaustralian openserbia