Se cer sancțiuni împotriva lui Djokovici, după mesajul de la Roland Garros

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat miercuri, 31 mai 2023, ora 13:04,
Novak Djokovic
Novak Djokovic

Comitetul Olimpic din Kosovo i-a cerut Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să deschidă proceduri disciplinare împotriva lui Novak Djokovici, acuzându-l pe sârb că a alimentat tensiunile cu mesajul “Kosovo este inima Serbiei”, la French Open.

Luni, Novak Djokovici, numărul 3 mondial, a scris un mesaj politic despre independenţa Kosovo pe camera de filmat de pe terenul Philippe-Chatrier, după victoria din primul tur de la Roland-Garros, în faţa lui Aleksandar Kovacevic. „Kosovo este inima Serbiei! Stop violenţei!”, a scris el.

În aceeaşi zi, aproximativ 30 de soldaţi ai forţelor NATO de menţinere a păcii au fost răniţi în confruntări cu protestatari sârbi în oraşul Zvecan din nordul Kosovo, unde a crescut tatăl lui Djokovici.

“Novak Djokovici a promovat din nou propaganda naţionaliştilor sârbi şi a folosit platforma sportului pentru a face asta”, a precizat într-un comunicat preşedintele Comitetului Olimpic din Kosovo, Ismet Krasniqi. “Declaraţiile făcute de o astfel de personalitate, fără pic de remuşcare, au ca rezultat direct creşterea nivelului de tensiune şi violenţă dintre cele două ţări”, a adăugat oficialul, menţionând că CIO ar trebui să deschidă proceduri disciplinare împotriva tenismenului.

Novak Djokovici a declarat după ce a transmis mesajul desppre Kosovo că nu are reţineri în privinţa gestului său şi că l-ar repeta.

Aleksandar KovacevicNovak DjokoviciComitetul Olimpic din Kosovofrench open