Selecționerul Japoniei a explicat victoria în fața Germaniei: „De aceea am schimbat sistemul”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 23 noiembrie 2022, ora 19:55,
Hajime Moriyasu
Hajime Moriyasu

Hajime Moriyasu, selecţionerul naţionalei Japoniei, a făcut cunoscut că le-a cerut elevilor lui la pauza meciului cu Germania să se apere mai bine.

Este o mare surpriză”, a recunoscut selecționerul Japoniei după victoria cu Germania

Japonia a produs a doua mare surpriză a Campionatului Mondial din Qatar, învingând Germania cu 2-1, deși era condusă la pauză cu 0-1.

Ilkay Gundogan (33-p) a deschis scorul pentru echipa antrenată de Hansi Flick, dar niponii, care au avut o posesie de doar 26%, au întors rezultatul în ultimul sfert de oră prin reuşitele a două rezerve, Ritsu Doan (75) şi Takuma Asano (83). Cei doi evoluează în Bundesliga, la Freiburg, respectiv Bochum.

Noi am vrut să începem jucând agresiv, am vrut să dominăm meciul. Dar Germania este foarte puternică, aşa că a trebuit să ne apărăm cu insistenţă şi să profităm de ocaziile noastre”, a afirmat Hajime Moriyasu, ale cărui schimbări din a doua repriză au întors soarta meciului.

Ştiam că trebuie să ne apărăm mai bine. De aceea am schimbat sistemul. Jucătorii au ştiut imediat ce vreau să spun şi cum ar trebui să reacţioneze”, a menţionat Moriyasu.

Este o mare surpriză. Noi am văzut victoria Arabiei Saudite împotriva Argentinei. Ţările asiatice ating nivelul mondial”, a spus tehnicianul.

În Etapa a 2-a, Japonia va întâlni Costa Rica pe 27 noiembrie, de la ora 12:00, iar pe 1 decembrie joacă împotriva Spaniei, de la ora 21:00.

Echipa niponă participă pentru a șaptea oară consecutiv la un CM, calificându-se în optimi în 2002, 2010 și 2018.

japoniaHajime Moriyasucampionatul mondial 2022