Sepsi, gata să impresioneze în Conference League: „Va trebui să reprezentăm cu succes România!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 15 iunie 2021, ora 23:01,
sepsi
sepsi

Sepsi Sf. Gheorghe a încheiat pe locul 4 în acest sezon de Liga 1 și va juca pentru prima dată în istorie în cupele europene!

Elevii lui Leo Grozavu au fost protagoniștii unor evoluții consistente și în acest an, obținând astfel accederea în play-off, la capătul unui sezon regulat cu multe reușite. Covăsnenii și-au continuat mai apoi parcursul foarte bun și în play-off, acolo unde au învins atât CFR Cluj, cât și FCSB sau CSU Craiova, celelalte formații care se bat an de an pentru cucerirea Ligii 1.

 

Calificată pentru prima dată în istoria clubului într-o competiție europeană, Sepsi este pregătită să producă surpriza în Conference League, noua întrecere înființată de UEFA. Leo Grozavu, antrenorul echipei, a dezvăluit că atât el, cât și elevii săi, vor face tot posibilul pentru a reprezenta cu succes România în Europa, însă rămâne realist în privința șanselor formației sale. Totodată, tehnicianul în vârstă de 53 de ani a mărturisit că și-ar fi dorit să joace pe noul stadion din Sf. Gheorghe primul meci din cupele europene.

 

”Reprezentăm România în Europa şi va trebui să o facem cu succes până la un moment, ne dorim cât mai mult, chiar dacă suntem pionieri la această participare în Conference League. În postura în care suntem, în momentul de faţă nu putem să ne dorim adversari.

 

Citește și EXCLUSIV | SEPSI, VĂZUTĂ NOUA FORȚĂ DIN FOTBALUL ROMÂNESC: „VOR AVEA UN CUVÂNT GREU DE SPUS LA CÂȘTIGAREA CAMPIONATULUI!”

 

Dacă eram o echipă cu experienţă la nivel de Europa, puteam spune ceva. În momentul de faţă nu putem să ne dorim adversari. Alţii îşi vor dori să pice noi, noi mai putin cu alţii, pentru că toate echipele sunt puternice.

 

Suntem outsider-i, suntem novici în această campanie şi e clar că indiferent de calitatea lotului nostru şi de ce am făcut campionatul trecut, într-o competiţie europeană e nevoie de experienţă, de mai multe lucruri să poţi… Asta nu înseamnă că nu vom da totul pe teren să reprezentăm ţara, clubul cat mai bine posibil.

 

(n.r. jucaţi primul meci pe noul stadion?) În fiecare zi apar tot felul de cerinţe ale forului european, care normal că îşi doreşte ca această competiţie să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Cred că până la momentul primului joc din Conference League, noul stadion nu va fi gata”, a declarat Leo Grozavu, potrivit Telekom Sport.

 

Citește și OFICIAL | SEPSI SFÂNTU GHEORGHE L-A TRANSFERAT PE STEFAN ASHKOVSKI

conference leaguesepsirealitateadeclaratiileo grozavu