Simona Halep a rămas fără terenul primit cadou de la Primăria Bușteni. Cum justifică edilul decizia

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 20 ianuarie 2023, ora 12:15,
Simona Halep
Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (12 WTA) a primit în urmă cu câțiva ani un teren din partea autorităților din Bușteni, dar a rămas fără el.

Pe terenul care era deținut de Simona Halep vor fi construite blocuri

Simona Halep a fost numită „Cetățean de onoare” al orașului Bușteni în 2014, iar cu acea ocazie a primit o bucată de teren de 500m pătrați. Pentru că nu a folosit-o, i-a fost retrasă parcela de pământ în 2017 și a primt în schimb alta.

Cum jucătoarea de tenis nu a profitat nici de al doilea teren primit, Consiliul Local din Bușteni a decis să-i retragă dreptul de folosință şi pentru cel de-al doilea teren. Iar povestea s-a repetat acum.

Primarul Mircea Corbu a afirmat că decizia a fost luată deoarece Simona nu a respectat parteneriatul semnat în momentul în care a fost numită cetățean de onoare în Bușteni.

Potrivit acestuia, ea avea obligativitatea să înceapă o construcție pe acel teren în cel mult un an de când a fost desemnată cetățean de onoare, dar acest lucru nu s-a întâmplat, notează realitatea.net.

Astfel, Simona se află printre personalitățile care a rămas fără teren. Iar pe acest spațiu vor fi construite blocuri pentru tineri.

Reamintim că pentru a fi posibilă depunerea acestui proiect şi a avea terenurile disponibile, în cadrul Consiliului Local s-a aprobat retragerea dreptului de folosinţă pentru terenurile acordate gratuit pentru mai mulţi cetăţeni de onoare, persoanele aveau obligaţia începerii construcţiei în termen de un an de la data atribuirii terenului, dar nu şi-au exprimat dorinţa de a construi locuinţe în oraşul Buşteni şi nici nu au făcut vreun demers în acest sens din anul 2010”, a scris Corbu pe Facebook.