Sorin Cârțu nu se teme de duelul cu Anderlecht: „Nu e un adversar cum au fost Leipzig sau Milan!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat luni, 19 iulie 2021, ora 17:43,
Sorin Cârțu
Sorin Cârțu

CSU Craiova o va înfrunta pe Anderlecht, în turul trei preliminar din Conference League, asta în cazul în care vor trece mai întâi de albanezii de la KF Laci!

Oltenii nu și-au îndeplinit principalul obiectiv stabilit la începutul sezonului precedent, astfel că au părăsit lupta la titlu cu doar câteva etape înainte de finalul play-off-ului. Acum, patronul Mihai Rotaru a declarat că nu mai stă la discuții și le-a cerut elevilor lui Marinos Ouzounidis să lupte pe toate fronturile pentru a opri foamea de trofee care este în Bănie.

Unul dintre principalele obiective impuse elevilor lui Ouzounidis este accederea în grupele Conference League, noua competiție înființată de UEFA. Craiova nu va avea însă o misiune ușoară, astfel că Anderlecht îi va ieși în cale în următoarea fază a întrecerii. În ciuda faptului că oltenii au picat cu cel mai greu adversar posibil, Sorin Cârțu nu s-a arătat impresionat de numele oponenților.

„Am văzut că jucăm cu Anderlecht. Este atipic să vorbim despre Anderlecht înainte să jucăm cele două meciuri cu Laci. Sunt destul de dificile. Poate ar fi bine dacă echipa s-ar gândi la Anderlecht ca un stimulent major pentru partidele astea două, cu Laci. Ar fi bine să își propună să aibă loc această întâlnire.

Citește și OUZOUNIDIS, NEMULȚUMIT DUPĂ VICTORIA ECHIPEI SALE: „NU AM JUCAT AȘA CUM ÎMI DOREAM!”

Este o echipă cu un statut aparte în fotbalul european, de mare tradiție, și foarte valoroasă. E bine să îți măsori forțele, să vezi care îți este stadiul de exprimare. Cel mai bun prilej este cu echipe de valoare. Andrelecht nu este la cei mai înalți parametrii, nu e un adversar cum au fost Leipzig sau Milan, dar e un adversar care poate să reprezinte o rețetă financiară deosebită.

Cu Laci suntem echipa superioară, dar calculele hârtiei sunt într-un fel, ceea ce se întâmplă pe teren e altceva. În primul rând, dacă vrei să arăți ceva, trebuie să demonstrezi pe teren. Este timpul să ștergem impresia proastă de anul trecut. Ăsta este primul prilej, să trecem de albanezi și pe urmă mai vedem. S-a întâmplat ce s-a întâmplat anul trecut, trebuie să tratezi cu mare seriozitate. Mai ales că returul se va juca fără spectatori”, a spus președintele clubului din Bănie, potrivit Antena Sport.

Până la confruntarea cu belgienii, CSU Craiova va trebui să treacă de KF Laci. Primul duel se va disputa joi, 22 iulie, în Albania, iar returul de pe Ion Oblemenco este programat pe 29 iulie.

Citește și CSU CRAIOVA A ANUNȚAT LOTUL PENTRU CONFERENCE LEAGUE! CE SPUNE OUZOUNIDIS DESPRE PRIMUL DUEL

conference leagueanderlechtrealitateacsu craiovasorin cartudeclaratii