Șumudică, pregătit să devină selecționerul României: „Dacă m-ar suna mâine de la FRF, aș lua primul avion!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, ora 09:26,
sumudica-gaziantep
sumudica-gaziantep

Marius Șumudică trece printr-o perioadă nemaipomenită în Turcia, alături de formația Gaziantep, antrenorul român fiind în acest moment pe locul 4 în Super Liga!

Antrenorul român al celor de la Gaziantep, Marius Șumudică (49 de ani), traversează o perioadă foarte bună alături de echipa sa, fiind unul dintre cei mai remarcați tehnicieni din campionatul Turciei de-a lungul timpului.

Cu toate acestea, Șumudică a declarat că în cazul unei oferte venite din partea Federației Române de Fotbal cu privire la postul de selecționer al primei reprezentative a României, nu ar sta pe gânduri și ar accepta imediat. Fostul rapidist a mărturisit că o asemenea șansă nu poate fi refuzată și ar fi o mare mândrie să antreneze naționala, dar în momentul de față îi dă credit total lui Mirel Rădoi.

„Vă dați seama, nici mâine nu aș refuza echipa națională! Nu se pune problema, e visul oricărui antrenor. Dacă m-ar suna mâine de la FRF, aș lua primul avion. Să ajungi să fii selecționerul României e o mare mândrie! 

Dar eu sunt pro Rădoi. L-am susținut și îl susțin în continuare. Cred că este angrenat într-un proiect OK. Am încredere în ceea ce face. Vorbim des, având și doi jucători pe care el îi folosește (n.r. – Toșca și Maxim).” a spus Șumudică pentru Digi Sport.

Marius Șumudică este antrenorul turcilor de la Gaziantep din vara anului 2019. Românul a terminat anul trecut campionatul din Turcia pe locul 9, iar în acest sezon se află pe locul 4, după 9 etape disputate.

Alături de Șumudică, la Gaziantep mai evoluează și românii Alin Toșca și Alexandru Maxim, dar și fostul fundaș brazilian al celor de la Astra Giurgiu și FCSB, Junior Morais.

Citește și Dinamoviştii şi-au pierdut răbdarea: “Nu vă puteţi ascunde!”

realitateaechipa nationalasumudicaofertaselectioner