Suspans până în ultima clipă! CSU Craiova, noua supercampioană a României!

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat sâmbătă, 10 iulie 2021, ora 22:07,
CFR Cluj – CSU Craiova, sursa foto: Universitatea Craiova/Facebook
CFR Cluj – CSU Craiova, sursa foto: Universitatea Craiova/Facebook

CSU Craiova a câștigat Supercupa României, după ce a învins pe CFR Cluj, scor 4-2, după loviturile de departajare și 0-0 în timpul celor 90 de minute de joc.

În meciul disputat pe Arena Națională, pentru olteni, primii care au executat, au marcat de la punctul cu var Gustavo, Găman, Cicâldău, Markovic, în timp ce pentru ardeleni au punctat Rodriguez, Costache, iar Păun și Omrani au ratat.

CSU Craiova a început mai bine partida, iar Vătăjelu și-a încercat norocul cu un șut în forță de la marginea careului, dar Manea a respins.

După această fază a oltenilor, CFR Cluj a preluat ostilitățile și a ratat mai multe șanse de a marca. În minutul 13, Sigurjonsson a șutat de la marginea careului pe lângă poarta lui Pigliacelli, iar în opt minute mai târziu, Deac a pătruns în careu din flancul drept și i-a centrat lui Debeljuh, dar acesta nu reușit să reia cu capul din careul mic.

CFR Cluj – CSU Craiova, sursa foto: Universitatea Craiova/Facebook

Imediat după aceea, oltenii irosesc și ei o oportunitate importantă , în urma unui corner, de a deschide scorul. Marius Constantin a reluat amenințător cu capul, însă imprecis.

În minutul 41, Ciprian Deac a executat o lovitură liberă, dar Gabriel Debeljuh, nemarcat, a reluat cu capul pe lângă poarta lui Pigliacelli, iar scorul a rămas alb la pauză.

Suporteri CSU Craiova, sursa foto: Universitatea Craiova/Facebook

La revenirea de la cabine, Șumudică a făcut două schimbări: Omrani și Păun au intrat, iar Debeljuh și Sigurjonsson au ieșit.

În minutul 53, Omrani a reluat în blocajul lui Mateiu o lovitură liberă executată de Petrila.  Tot Omrani a provocat și primul cartonaș galben al partidei, pe care l-a primit mijlocașul Mateiu, în minutul 69.

În minutul 72, nou-intratul Valentin Costache, care i-a luat locul lui Chipciu, a reluat cu capul pe lângă poartă centrarea lui Mario Camora. În același minut, și Ouzounidis a făcut prima schimbare: Screciu în locul lui Cîmpanu.

În minutul 83, antrenorul grec a fost nevoit să facă o schimbare forțată. Antoine Conte a acuzat dureri musculare și a fost înlocuit de Ștefan Vlădoiu.

Arlauskis, sursa foto: CFR Cluj/Facebook

În prelungiri, trupa din Bănie a făcut trei modificări. Gustavo, Găman și Markovic le-au luat locul lui Mateiu, Koljic și Ivan.

La finalul celor 90 de minute regulamentare de joc, scorul a fost cel din primul minut, 0-0.

Duelul s-a decis la loviturile de departajare, acolo unde Pigliacelli a fost eroul oltenilor. A parat două execuții ale clujenilor, iar CSU Craiova a câștigat Supercupa României, prima din istorie.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Bouhenna, Graovac, Camora – Rodriguez, Sigurjonsson – Chipciu, Deac, Petrila – Debeljuh; Rezerve: Bălgrădean, Păun, Omrani, Latovlevici, Costache, Tahiri, Hoban, Gîdea, Cestor; Absenți: Burcă (accidentat), Meleke (indisponibil); Antrenor: Marius Șumudică

CSU Craiova: Pigliacelli – Conte, Constantin, Bălașa, Vătăjelu – Nistor, Mateiu – Cîmpanu, Cicâldău, Ivan – Koljic; Rezerve: Lazar, Screciu, Bic, Vlădoiu, Markovic, Fedele, Gustavo, Găman, Mitran; Absenți: Papp, Bancu, M. Roman I, Baiaram (accidentați); Antrenor: Marinos Ouzounidis

CITEȘTE ȘI –>> ȘUMUDICĂ, ÎNAINTE DE SUPERCUPĂ: „VREȚI SĂ MĂ LEȘINAȚI?! N-AM VĂZUT AȘA CEVA DE CÂND MAMA M-A FĂCUT!”

supercupa romanieicraiovaMarinos Ouzounidismarius șumudicărealitateacfr cluj