Tactica lui Bonetti din derby, desființată de o legendă a clubului! Gabi Torje, atacat cu „talpa”

Articol de Alexandru Dan - Publicat marți, 14 septembrie 2021, ora 19:23,
DINAMO
DINAMO

Gruparea din Ștefan cel Mare a izbutit să piardă în ultima etapă, scor 0-6, în fața celor de la FCSB, înregistrând cel mai drastic eșec din istoria confruntărilor directe!

Rezultatul umilitor din „Derby de România” l-a înfuriat la culme pe Cornel Dinu, fosta mare legendă a alb-roșilor. „Procurorul” a ținut să facă praf tactica „sinucigașă” a antrenorului Dario Bonetti, dar și haosul din jocul dinamoviștilor. Totodată, Dinu nu a ezitat nici să îl atace pe Gabriel Torje, reîntors zilele trecute în tabăra „câinilor”.

„Cert este că urmașul lui Tata Puiu a făcut ferfeniță „Bonetta” made in Italy de pe banca tehnică a „câinilor roșii” echipați iar în verde, nefiresc, pentru că aceia care au condus echipa ani buni, dar răi, văd fotbalul și-l tratează ca și când ar exista… câini verzi!

…Când, de fapt, „verzișori” sunt banii… negri pe care i-au luat, i-au băgat fraudulos și liniștiți în buzunare, fără să-i întrebe nimeni de sănătate și probitate și au distrus istoria, palmaresul și gloria echipei cândva mare din „Ștefan cel Mare”.

Citește și CONTINUĂ DEGRINGOLADA LA DINAMO! OFICIALII „SE BAT CAP ÎN CAP” ÎN PRIVINȚA NOULUI ANTRENOR

Așezarea „câinilor verzi” am priceput-o după vreo 15 minute de confuzie a „fliperului” de pase dintre cele două distribuții în culori confundabile. Un 4-1-4-1 la Dinamo, cu liliputanul absent de ceva ani din fotbalul de luat în seamă, Torje, vârf (?!). Doar martor al jocului prin defensiva adversă, ca observatorii ce dirijau tirul propriei artilerii la Stalingrad. Și cu o apărare șvaițer de proastă calitate, de tineri talentați dar neantrenați pentru acest nivel.

Doar dacă ești sinucigaș sau habar n-ai de logica elementară a fotbalului trimiți în focul primei ligi o linie de apărare cu o medie de vârstă în jurul a 20 de ani, unic, cred, în istoria fotbalului mondial. Nu poți să te aperi cu Tache, Ianke, Haisam-Grigore și Kadâr decât dacă vrei să stârnești un hohot unic de râs pe tabelă. Și de aici un hohot de plâns în istoria lui Dinamo. Ceea ce s-a și întâmplat…

Păi salvarea în extremis din finalul campionatului trecut a venit pentru Dinamo evoluând cu 3 stoperi (bunicei pentru ce-i la noi Albentosa și Puljic), 3 mijlocași închizători și șansa contraatacului. Iar acum, aducându-se (la indicățiile cui?) mai mult mijlocași și atacanți și doar doi apărători, expirați și ei, Dinamo își merită soarta…

…De „câini” verzi de ciudă în fața jocului prestat cam de orice adversar… Cu atât mai mult al FCSB-ului ce renaște sub conducerea tehnică deocamdată numai a lui Edi Iordănescu.”, a scris Cornel Dinu, într-un editorial pentru Fanatik.

Citește și MESAJUL LUI DARIO BONETTI DUPĂ DESPĂRȚIREA DE DINAMO: „MĂ SIMT FOLOSIT, DAR ȘTIAM ACEST LUCRU!”

realitateadeclaratiicornel dinuliga 1dinamo