Transferul lui Rareș Ilie la Nice nu este văzut cu ochi buni: „Nu are nicio șansă. Îi va fi foarte greu să revină”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 19 iulie 2022, ora 18:54,
Marcel Pușcaș este convins că Rareș Ilie va avea o prezență meteorică la Nice
Marcel Pușcaș este convins că Rareș Ilie va avea o prezență meteorică la Nice

Mijlocașul Rareș Ilie a fost transferat definitiv de la Rapid la Nice. Marcel Pușcaș, directorul general al FC U Craiova 1948, crede că jucătorul va face cale întoarsă.

Rareș Ilie nu are nicio șansă să joace la Nice, crede Marcel Pușcaș

Rareș Ilie a semnat cu echipa franceză Nice, care în sezonul trecut a ocupat locul 5, după ce gruparea din Ligue 1 a achitat 5 milioane de euro.

Suma e foarte bună, indiferent cum ar fi. A fost vândut la momentul potrivit. Mă mir de faptul că un club precum Nice l-a ales. Nice e unul dintre primele trei cluburi ca pepinieră din Franța, au tradiție de ani și ani. Cred că mai au jucători ca el acolo, din Africa, în special.

Suma este foarte mare. Vreo trei jucători din naționala Franței U19 erau de la Nice. De ce aș da 5 milioane de euro pe el decât să iau pe cineva care m-a costat mai nimic și a fost adus din Senegal sau Coasta de Fildeș?

Părerea mea e că nu are cum să joace Rareș Ilie la Nice, la ora asta. Nu are nicio șansă, cum nu are nicio șansă niciun fotbalist român să joace acolo, chiar și cei din echipa națională.

Poate d-asta s-au gândit francezii să-l cumpere și să-l împrumute în liga a doua elvețiană”, a declarat Marcel Pușcaș la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la PRO Arena.

Marcel Pușcaș: „Îi va fi foarte greu lui Rareș Ilie să revină la Nice, dacă va fi împrumutat

Directorul general al FC U Craiova 1948 este de părere că progresele înregistrate de Rareș Ilie nu îi sunt suficiente jucptorului pentru a evolua în primele cinci țări europene.

Aici e o problemă. Până acum, Rapid câștigă, câștigă de nu știu câte ori salariul și copilul, totul e perfect. Problema e dacă va juca.

Părerea mea e că la ora asta nu poate juca niciun român la Nice și la nicio echipă din Ligue 1. S-ar putea ca peste un an sau doi să-l vedem la Rapid împrumutat sau la altă echipă din Liga 1.

Eu l-am văzut prima dată pe acest copil jucând în urmă cu vreo 5-6 ani, la Juniorul, la un turneu de copii. Strălucea în acea echipă de copii, avea vreo 14 ani.

A progresat constant, dar ceea ce i-a oferit campionatul României ca adversitate, ca pregătire nu este suficient pentru a evolua în primele cinci țări europene. Acolo trebuie să fii foarte bine pregătit.

Acum ține doar de el, dar chiar dacă ar face furori în liga a doua elvețiană, la Lausanne, iar nu e relevant pentru o revenire la Nice.

Liga întâi elvețiană este mai slabă decât liga întâi franceză, iar liga a doua din Elveția este mult mai slabă decât Ligue 1. Îi va fi foarte greu să revină la Nisa”, a spus oficialul echipei oltene.

Lucien Favre, tehnicianul lui Nice, spune că Rareș Ilie este un tânăr cu mare potențial

După primul antrenament, Lucien Favre, antrenorul echipei franceze, a declarat că este impresionat de mijlocașul român.

L-am văzut cum conduce mingea, nu are nicio problemă, ci mai degrabă o ușurință. Are curaj, driblează și marchează. Cum l-am descoperit? Intru pe internet, urmăresc meciuri, sunt sunat de oameni care îmi vorbesc despre jucători.

Analizez foarte mult pentru că am nevoie să îmi pregătesc echipa. Dacă m-aș fi dus la Gladbach, poate l-aș fi luat acolo. E un băiat bun, un tânăr cu mare potențial”, a declarat Lucien Favre, pentru site-ul celor de la Nice.

rares iliemarcel puscasniceligue 1