Transylvania Open WTA 250 are locul asigurat în circuitul WTA. Ediţia a cincea va avea loc în perioada 1-9 februarie 2025

Articol de Dan Istratie - Publicat miercuri, 14 februarie 2024, ora 12:46,
Transylvania Open/Sursa foto: Facebook
Transylvania Open/Sursa foto: Facebook

Transylvania Open WTA 250, turneul de tenis din Cluj-Napoca desemnat doi ani la rând cel mai bun turneu din lume la categoria lui, are de acum locul clar stabilit în circuitul WTA, organizatorii reuşind să achiziţioneze o licenţă care va asigura continuitatea evenimentului.

Turneul de tenis care a avut primele trei ediţii organizate în luna octombrie, şi cea mai recentă în luna februarie, va avea loc de acum la început de sezon. Următoarea ediţie va fi organizată în 1-9 februarie 2025.

”Cu mare bucurie am anunţat oficial, la finalul turneului de tenis din acesta an, că de acum Transylvania Open are viitorul asigurat. Am arătat că dacă muncim pentru visele noastre putem să obţinem aproape orice. E o echipă care face asta dintr-o pasiune ieşită din comun. Aveam un vis: acela de a nu mai închiria licenţe, ci de a avea licenţa noastră şi de a ţine acest turneu, pe viaţă, acasă. Şi acum am reuşit acest lucru. Locul în calendarul WTA va fi de acum în luna februarie, o poziţie mult mai avantajoasă faţă de cea de final de sezon. De aici încolo putem să construim liniştiţi şi să ne concentrăm strict pe calitatea evenimentului”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250.

Cea de-a patra ediţie a Transylvania Open a avut loc în sala polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, în perioada 3-11 februarie 2024. Meciurile s-au jucat indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis amenajate. În total, 32 de jucătoare au concurat la meciurile de simplu, şi 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA şi premii în valoare de 267,082$.

Câştigătoarea marelui trofeu din acest an a fost Karolina Pliskova, fost lider mondial şi cap de afiş al turneului din Cluj. Ea a jucat finala cu Ana Bogdan, favorita numărul 8 a competiţiei.

Transylvania Open WTA 250 2024 a însemnat 9 zile de tenis, dintre care două de calificări, cu meciuri jucate pe cele două terenuri de tenis organizate în BT Arena. Jucătoarele au avut la dispoziţie două terenuri suplimentare de antrenament. Pentru amenajarea celor două terenuri de joc au fost necesare lucrări logistice speciale de separare a sălii polivalente, realizată prin montarea a 3000 mp de cortină fonoabsorbantă şi ignifugă. La organizarea turneului a lucrat o echipă formată din aproape 1000 de persoane, iar bugetul s-a ridicat la 1,5 milioane de euro.