Tyson Fury și-a păstrat centura WBC la categoria grea: „Hei, iepuraș, tu ești următorul! O să te bat rău”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 04 decembrie 2022, ora 10:19,
Derek Chisora – Tyson Fury
Derek Chisora – Tyson Fury

Boxerul britanix Tyson Fury și-a pus la bătaie centura mondială WBA la categoria grea, în fața compatriotului lui Derek Chisora.

Hei, iepuraș, tu ești următorul! O să te bat rău”, i-a transmis Tyson Fury lui Oleksandr Usyk

Meciul trebuia să se desfășoare pe durata a 12 reprize, dar arbitrul de ring Victor Loughlin a oprit meciul în runda a 10-a, oferind victoria boxerului de 34 de ani născut la Wythenshawe.

Fury s-a mai luptat până acum de două ori cu Chisora, învingându-l de fiecare dată pe boxerul născut în Zimbabwe.

La finalul luptei de aseară, el i s-a adresat ucraineanului Oleksandr Usyk, aflat lângă ring, cei doi urmând a fi adversari anul viitor.

Usyk, tu ești următorul, iepurașule! O să ți-o iei, iepurașule! Nu sunt un bodybuilder, dar o să te bat și pe tine, dinți tăiați. Urâtule! Hai s-o facem. Ai să râzi, dar o să termin. O să te bat rău!”, a transmis Fury.

Ucraineanul nu a părut intimidat de agresiunea verbală a lui Tyson Fury și chiar l-a sfidat luând un telefon, ca și cum discuția cu persoana care l-a sunat ar fi fost mai importantă decât ceea ce avea de spus campionul mondial.

Inițial, meciul dintre Fury și Usyk trebuia să aibă loc pe 17 decembrie, în Arabia Saudită, dar ucraineanul a anunțat că nu poate să se refacă atât de devreme, după lupta pe care a avut-o cu Anthony Joshua, pe 20 august.

Ca urmare, s-a convenit ca meciul să se desfășoare în primăvara lui 2023, dar există posibilitatea să fie din nou amânat. După ce l-a învins pe Chisora, Fury a declarat pentru ESPN că vrea ca anul viitor să se opereze la cotul drept.

Meciul dintre britanic și ucrainean va fi unul istoric, iar la final învingătorul va deveni campion mondial absolut la categoria grea și va deține toate cele cinci centuri.

Usyk are centurile IBF, WBA, WBO și IBO, iar Fury pe cea de a versiunea WBC.

Derek Chisoratyson furyOleksandr Usyk