Vești bune pentru Andrei Borza după ce a fost lăudat în „The Guardian”: „Va veni şi momentul în care va fi titular”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 01 octombrie 2022, ora 18:34,
Andrei Borza a debutat la Farul pe 1 mai 2022, în meciul din deplasare cu CFR Cluj, care a contat pentru etapa a 7-a a play-off-ului
Andrei Borza a debutat la Farul pe 1 mai 2022, în meciul din deplasare cu CFR Cluj, care a contat pentru etapa a 7-a a play-off-ului

Zilele trecute, cotidianul britanic The Guardian a scris despre fundașul Farului Andrei Borza că îi calcă pe urme lui Cristian Chivu.

În fiecare zi e mai bun. Va veni şi momentul în care va fi titular”, a spus Gică Hagi depsre Andrei Borza

Managerul Farului Constanța, Gheorghe Hagi, a recunoscut că este o mândrie pentru constănțeni că britanicii au remarcat un jucător de la Farul, mai ales într-o perioadă în care fotbalul românesc are rezultate modeste.

Un jucător de la Farul, ajunge să se scrie în Anglia despre el. E 2005. Pentru mine e normal să joace.

E un lucru pentru care Constanţa trebuie să se bucure pentru că are un jucător atât de tânăr despre care se vorbește în străinătate, mai ales în perioda asta mai puțin plăcută pentru fotbalul românesc.

Încerc să îi dau spaţiu, în fiecare zi e mai bun și ușor, ușor va veni şi momentul în care va juca titular”, a declarat Gheorghe Hagi la conferința de presă.

Andrei Borza a debutat la Farul pe 1 mai 2022

Fundașul stânga s-a născut pe 12 noiembrie 2005, la Năvodari. A fost pasul la Farul Constanța U19 de la Academia lui Hagi în 2021, jucând de 3 ori.

De asemenea, a jucat 25 de meciuri pentru naționalele U15, U16, U17 și U19 ale României, marcând de două ori pentru U17.

Andrei Borza a fost folosit în 8 dintre cele 11 meciuri jucate de Farul în Superligă. A fost de fiecare dată rezervă, a adunat 196 de minute și nu a marcat niciun gol.

Jucătorul a debutat la Farul pe 1 mai 2022, în meciul din deplasare cu CFR Cluj, care a contat pentru etapa a 7-a a play-off-ului. Cu acea ocazie el a devenit al 55-lea fotbalist crescut și format la Academia Gheorghe Hagi care a debutat pe prima scenă a României.

Andrei Borza este comparat cu fostul căpitan al României, Cristian Chivu”, scrie The Guardian

Prestigiosul cotidian britanic The Guardian a publicat un TOP al celor mai buni 60 de jucători tineri din lume. „Borza nu a împlinit nici măcar 17 ani, dar se descurcă în primul eșalon al României pentru echipa antrenată de Gheorghe Hagi.

Deseori este comparat cu fostul căpitan al României, Cristian Chivu, datorită abilității sale de a juca balonul de pe linia de fund.

Borza a început să joace ca atacant, înainte să se mute la mijloc și, în cele din urmă, să devină fundaș stânga după ce Hagi a vorbit cu jucător despre acest lucru”, scria The Guardian în rubrica specială dedicată lui Andrei Borza.

Andrei Borzasuperligagheorghe hagi