Victor Piţurcă sare în apărarea lui Rădoi: ,,Numai fraierii ascultă la voi! N-ai voie să-l critici pe Mirel”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 10 aprilie 2021, ora 15:25,
Sursa Foto: Profimedia Images
Sursa Foto: Profimedia Images

Victor Piţurcă, fost selecţioner al României, a sărit în apărarea lui Mirel Rădoi, care a fost aspru criticat după meciurile naţionalei din luna martie.

După ce a pregătit naţionala în trei rânduri, Victor Piţurcă ştie cu adevărat ce înseamnă să fii selecţioner şi cum să gestionezi meciurile şi rezultatele.

Acesta a analizat jocul propus de Rădoi la naţională şi consideră că selecţionerul a fost mult prea ocupat de faza ofensivă a echipei. Piţurcă le-a răspuns şi celor care îl critică pe selecţionerul primei reprezentative, sugerându-le să-şi vadă de treaba şi să nu mai conteste munca lui Rădoi.

,,Mirel Rădoi a demonstrat ca selecţioner la echipa de tineret că poate să antreneze echipa mare. Dacă este copt pentru naţionala mare? În urma rezultatelor pe care le-a obţinut, poţi să spui că nu. Dar să vedem lucrurile dintr-un alt punct de vedere. El e un antrenor care a impus un anumit stil de joc la echipa naţională.
Toată lumea şi-l dorea, aşa zisul joc ofensiv. Şi tu vrei joc ofensiv, dar introducând în teren şase jucători de atac nimeni nu îţi garantează că poţi să joci ofensiv. De ce? Pentru că nu poţi. Nu te lasă adversarul, nu ai valoare să faci acest lucru.

Rădoi și Dică. Foto: Profimedia

Tot ce face Mirel Rădoi în asta crede. Dar poate el nu poate să se apere. El vrea să joace cu jucători de atac mulţi. Poate el nu ştie să joace cum jucam eu, adică să mă organizez foarte bine. Poate el nu joacă de maniera asta. Eu de când m-am făcut antrenor am visat să fac o echipă cum a fost cea a Stelei în care am jucat eu. Echipa aia mi-am dorit să o am. E greu.

O să spun acum ce m-a deranjat pe mine la acest meci. Ai 2-1 şi jucători care rămân prin faţă? Eu am jucat în Portugalia contra unor jucători fantastici, Luis Figo, ce jucători. Am jucat contra Greciei, care e cu două clase peste. Dar am avut echipă care s-a strâns, ca în momentul când un jucător a fost eliminat au jucat nu sută la sută, două sute la sută. Pe ăştia îi vedeam, parcă era meciul câştigat, rămâneau prin faţă. Jucau armenii parcă erau Brazilia. De ce? Pentru că îi lăsam noi să joace.

Nici mie nu îmi convenea când venea de exemplu Dorinel Munteanu. A spus vreo două prostii când eram eu şi s-a întâmplat şi a fost invers până la urmă, că mi-a şi spus. Lăsaţi-mă, aceştia care vin din spatele frontului şi spun ce am fi făcut noi. Hai să fim serioşi. Lăsaţi ce aţi fi făcut voi, că nu interesează pe nimeni ce aţi fi făcut voi. Nu vă bagă nimeni în seamă şi numai fraierii ascultă la voi, ce aţi fi făcut voi.

Mai ales antrenorii. Tu nu ai voie să vorbeşti, să îl critici pe Mirel. Nu ai voie! Tu să îţi vezi de treaba ta la echipa unde eşti tu şi fă acolo ce trebuie să faci tu.”, a declarat Victor Piţurcă, pentru Telekomsport.

Sursa foto- Profimedia Images

Victor Piţurcă, în prezent liber de contract, a pregătit naţionala de fotbal a României în perioadele iunie 1998 – decembrie 1999, decembrie 2004 – aprilie 2009 şi iunie 2011 – octombrie 2014.

Citeşte şi Rădoi şi-a făcut lotul pentru Jocurile Olimpice! Chiricheş, Budescu sau Alibec, pe lista specială

mirel rădoirealitateaechipa nationalavictor piturcaromania