Victorie chinuită a Irinei Begu la Miami! A învins în 110 minute o jucătoare aflată pe locul 219 WTA

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 21 martie 2023, ora 19:29,
Irina Begu
Irina Begu

Jucătoarea română de tenis Irina Begu (34 WTA) a învins-o cu 6-2, 7-5 pe Alexandra Eala (Filipine, 219 WTA) în Turul 1 la Miami.

Irina Begu va juca în Turul 2 la Miami cu sportiva chineză Zheng Qinwen

Meciul a durat o oră și 50 de minute, iar românca a început ezitant meciul, fiind condusă cu 0-2. În acel moment, însă, Begu a forțat la maximum și a câștigat șase game-uri la rând.

Setul secund a fost de coșmar pentru ocupanta locului 34 în lume. Jucătoarea filipineză, perezentă pe tabloul principal după ce a primit un wild-card din partea organizatorilor, s-a distanțat la 5-1 și a servit pentru a duce partida în decisiv.

Eala a ratat o primă minge de set pe propriul serviciu, iar la 5-3 sa con sumat cel mai lung game al partidei. S-au jucat nu mai puțin de 22 de puncte, filipineza a ratat alte cinci mingi de set, iar Begu a convertit în punct a șasea minge de break.

Irina Begu a întors, din nou, rezultatul, iar la 6-5 a realizat un game alb, care a trimis-o în Turul 2. Următoarea adversară este chinezoaica Zheng Qinwen (23 WTA, cs 23), exceptată de la primul tur. Va fi prima confruntare directă dintre cele două.

miamiirina begu