Victorie clară pentru handbalistele de la Rapid în Liga Campionilor! CSM Bucureşti, egal in extremis

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 26 septembrie 2022, ora 09:00,
Handbalistele de la Rapid au același număr de puncte, 5, ca și liderul grupei, Metz
Handbalistele de la Rapid au același număr de puncte, 5, ca și liderul grupei, Metz

Echipa feminină de handbal Rapid a învins formaţia Kastamonu Belediyesi GSK (Turcia) în Liga Campionilor, iar CSM București a scos un punct în minutul 59:55.

Rapid va juca următorul meci pe 9 octombrie, acasă, cu Team Esbjerg

Rapidistele, campioanele en-titre ale României, s-au impus cu 33-26 (15-12), în Turcia, în Grupa B a competiției.

Echipa antrenată de Carlos Viver a început slab şi a fost condusă cu 8-4 pe tabelă. Rapid a revenit şi a reuşit egalarea, 9-9, iar apoi s-a desprins la 15-10, pentru ca la pauză diferenţa să fie de doar trei goluri, 15-12.

În repriza secundă, Kastamonu s-a apropiat la un singur gol pe tabelă, dar Rapid s-a detaşat, câştigând la o diferenţă clară, 33-26.

Pentru Rapid au marcat Eliza Buceschi 7 goluri, Sorina Grozav 5, Dorina Korsos 4, Alicia Fernandez Fraga 4, Ainhoa Hernandez Serrador 4, Irene Espinola Perez 3, Alexandra Badea 3, Jennifer Gutierrez Bermejo 1, Orlane Kanor 1, Lorena Ostase 1.

În alte partide din grupă, Buducnost a învins Lokomotiva Zagreb cu 25-24 în deplasare, Gyori Audi ETO KC a cedat acasă cu 24-28 în faţa formaţiei Metz Handball, iar Team Esbjerg a făcut scor cu Storhamar Handball Elite pe teren propriu, 35-25.

În clasament, Metz și Rapid au câte 5p după 3 etape, urmate de Gyor, Esberg și Buducnost cu 4p, Storhamar 2p, iar Lokomotiva și Kastamonu nu au niciun punct. Rapid va juca următorul meci pe 9 octombrie, acasă, cu Team Esbjerg.

CSM Bucureşti a egalat SG BBM Bietigheim când mai erau cinci secunde

La rândul ei, vicecampioana României, CSM Bucureşti, a evitat in extremis înfrângerea şi a terminat la egalitate cu echipa germană SG BBM Bietigheim, 28-28 (13-16), în Sala Polivalentă din Capitală, în Grupa A a Ligii Campionilor.

Echipa bucureșteană a egalat când mai erau cinci secunde, prin norvegianca Malin Aune, după un atac ratat de echipa oaspete.

SG BBM Bietigheim, neînvinsă de multă vreme, a controlat prima parte a jocului şi a condus în prima repriză şi la patru goluri.

„Tigroaicele” au reuşit să întoarcă scorul după pauză, de la 16-18 la 20-18, au condus cu 23-21 şi au avut şansa desprinderii, dar au ratat mai multe atacuri, inclusiv o aruncare de la 7 metri, porin Cristina Neagu.

SG BBM Bietigheim a avut două goluri avantaj pe tabelă, 26-24, 27-25 şi 28-26, dar CSM a reuşit să smulgă un egal, graţie golurilor înscrise de Siraba Dembele şi Malin Aune.

Pentru echipa antrenată de Adrian Vasile au marcat Cristina Neagu 8 goluri, Crina Pintea 6, Malin Larsen Aune 4, Siraba Dembele Pavlovic 3, Ema Ramusovic 2, Grace Zaadi Deuna 2, Emilie Hegh Arntzen 1, Elizabeth Omoregie 1, Alexandra Dindiligan 1.

În celelalte meciuri ale grupei, Vipers Kristiansand, campioana en titre, a dispus cu 34-27 de Vipers Kristiansand, DHK Banik Most a cedat acasă cu 29-42 în faţa formaţiei Krim Mercator, iar FTC-Rail Cargo Hungaria a pierdut cu 20-21 la Budapesta în faţa echipei Brest Bretagne Handball. CSM Bucureşti va juca următorul meci pe 9 octombrie, în deplasare, cu Odense.

Vipers este singura echipă cu punctaj maxim, 6p, urmată de Bietigheim și CSM Bucureşti cu câte 5p, Odense, Krim Mercator, Brest și FTC-Rail Cargo câte 2p, iar DHK Banik Most nu are niciun punct.

csm bucurestiCS Rapid