Victorie cu lacrimi în ochi pentru Ana Bogdan la BCR Iași Open: „Nu am mai trăit asemenea momente”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 07 august 2022, ora 17:10,
Ana Bogdan a primit, datorită victoriei de la BCR Iași Open, 160 de puncte WTA, iar de luni va fi pe locul 63 WTA
Ana Bogdan a primit, datorită victoriei de la BCR Iași Open, 160 de puncte WTA, iar de luni va fi pe locul 63 WTA

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (75 WTA, cs 3) a fost coplețită de emoții după ce a câștigat primul trofeu WTA al carierei, la Iași.

Finala de la BCR Iași Open a fost pentru Ana Bogdan cel mai emoționant meci din carieră

Ea s-a impus în finală la BCR Iași Open, după ce a învins-o pe maghiara Panna Udvardy (93 WTA, cs 2), cu 6-2, 3-6, 6-1.

Românca și-a trecut în palmares cel mai important titlu din carieră, după se în 2019 se impunea la Dubai (ITF, premii de 100.000 de dolari), 6-1, 6-2 cu Oceane Dodin (Franța).

Nici nu mai am cuvinte! Vreau să vă spun că este cel mai emoționant meci din carieră. Nu știu dacă am mai trăit asemenea momente pe terenul de tenis. Vă mulțumesc și vă iubesc din suflet!

Felicitări, Panna! Îți urez mult succes în turneele următoare, mai ales în SUA, va fi un drum lung, dar sunt sigură că vei reuși. Îți mulțumesc, m-ai ajutat să-mi ridic nivelul astăzi”, a declarat cu lacrimi în ochi românca la festivitatea de premiere.

Ana Bogdan va fi, de luni, pe locul 63 WTA

Ana Bogdan a recunoscut că trofeul are un loc aparte în sufletul ei. „Îi mulțumesc surorii mele (n.r. – Ioana Bogdan), am făcut tot felul de tactici împreună. Îi mulțumesc și fizioterapeutului meu, Alex, fără de care nu aș putea alerga cum alerg în fiecare zi. Le mulțumesc și părinților mei, care sunt acasă.

Este un turneu foarte bine organizat și mă bucur că am venit aici și a fost o săptămână absolut minunată. Vă mulțumesc tare mult! Este cel mai frumos și cel mai special trofeu și cu siguranță are un loc aparte în sufletul meu”, a spus sportiva născută în Sinaia.

Bogdan a câştigat toate cele patru dueluri cu Udvardy: 6-1, 7-5 în 2017 în primul tur la Budapesta, 6-2, 6-4 în 2021 în primul tur la Winners Open (Cluj-Napoca) şi 6-2, 5-7, 6-0 luna trecută, în primul tur la Budapesta.

În urma victoriei de la BCR Iași Open, Ana Bogdan a primit 160 de puncte WTA, iar de luni va fi pe locul 63 WTA.

ana bogdanBCR Iasi Open