VIDEO | Adi Vasile n-a trecut peste coșmarul ratării calificării la Tokyo:” Este cea mai tristă ediție a Jocurilor Olimpice!”

Articol de George Drafta - Publicat miercuri, 04 august 2021, ora 08:11,
Antrenament al lotului național de handbal feminin
Antrenament al lotului național de handbal feminin

Două goluri au despărțit naționala feminină de handbal de prezența la Jocurile Olimpice din Japonia, iar selecționerul Adi Vasile mărturisește că nu poate uita rapid acest eșec.

„Tricolorele” s-au reunit pentru un cantonament de patru zile la București în vederea meciurilor din preliminariile EURO 2022, din toamnă, dar gândul lor încă le zboară la ratarea calificării la JO.  Adi Vasile și fetele au un țel comun: viitoare campanie olimpică.

„Nu pot privi JO cu detașare, este cea mai tristă ediție de JO la care m-am uitat. Nu am făcut pace nici măcar cu poza clasamentului de la turneu preolimpic. Unde fiecare echipă avea două puncte și diferența a fost făcută, pe lângă alte lucruri, de doar două goluri. Încercăm să construim o echipă puternică, să acumulăm experiență internațională, să vedem naționala la Jocurile Olimpice din 2024. Așa că tot ceea ce facem acum are legătură cu perspectiva de peste 3 ani”, a declarat selecționerul echipei feminine de handbal a României.

” Îmi pare rău că vedem handbalul de la JO doar la televizor, dar sper ca în 2024 să fim în competiție. Și să luptăm pentru titlul olimpic”, a adăugat la rândul ei Daciana Hosu. 

” Țintim sus, gândul nostru este la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. Mă uit cu greu acum la competiție, îmi doream să fiu acolo, nu doar să văd meciurile la televizor. 2024 sper să fie anul nostru”, nu și-a ascuns dezamăgirea Ancuța Polocoșer. 

Primele zile ale cantonamentului de la București sunt rezervate testelor fizice, iar „tricolorele” abia așteaptă să pună mâna și pe minge.

” Contează extrem de mult pregătirea fizică, suntem într-o etapă cu teste. Vrem să vedem la ce nivel suntem, este o perioadă grea, nu cred că un sportiv urăște ceva mai mult decât această perioadă”, a detaliat Daciana Hosu. 

„Nu este o perioadă ușoară, mai ales că îți împingi și barierele mentale”, a încheiat Adi Vasile. 

„Este cea mai grea perioadă din viața unui sportiv, sunt teste fizice și mai puțin handbal și joc cu mingea. Prefer orice altceva în afară de alergare, mi-e dor de minge”, a mărturisit Ancuța Polocoșer.

CITEȘTE ȘI –>> TRĂIRILE LARISEI IORDACHE, EXPLICATE DE O FOSTĂ CAMPIOANĂ OLIMPICĂ: „NU AI CUM SĂ FORȚEZI ORICÂT ȚI-AI DORI!”

realitateaAncuta Polocosernationala handbal femininregreteDaciana Hosuadi vasileromaniaratare JO Tokyo