VIDEO | Alexandru Chipciu a câștigat „meciul” cu depresia: „Îți afectează clar creierul. Nu știi stările pe care le ai”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 22 iulie 2022, ora 22:02,
Alexandru Chipciu îi sfătuiește pe toți cei care trec prin aceeași situație să se ajute
Alexandru Chipciu îi sfătuiește pe toți cei care trec prin aceeași situație să se ajute

Mijlocașul Alexandru Chipciu a semnat cu nou promovata “U” Cluj-Napoca pe 24 iunie. Jucătorul a povestit chinul prin care a trecut din cauza depresiei.

Alexandru Chipciu a realizat că depresia afectează creierul

Transferat la formația pregătită de Erik Lincar după ce a plecat de la rivala CFR Cluj, Alexandru Chipciu a jucat primul meci oficial pentru ardeleni în Etapa 1 din Superligă, împotriva FCSB, la care jucase între 2012 și 2016.

Jucătorul a descris, în primul episod din SuperLiga Show, trăirile avute în perioada în care a fost în depresie. „Nu mi se pare ceva wow. De ce să nu ai curaj să vorbești despre asta? Eu vorbeam cu doi psihologi deodată când aveam probleme. Pentru că e ceva nou.

Pentru mine a fost un șoc să moară tata. Chiar în anul când luam campionatul cu Anderlecht, s-a îmbolnăvit, a aflat că are cancer. Să treci prin toată drama aia de un an și ceva până a murit îți afectează clar creierul”, a povestit jucătorul.

Nu știi stările pe care le ai. Aveam niște momente la Sparta Praga de mă întindeam pe jos. Am fost cu Rosicky la spital. Am zis că gata, mor, acum mor, fac infarct. Acum îmi vine să râd. Bine, și atunci, după moment, vorbeam cu Rosicky și ziceam: ‘Mamă, incredibil!’.

Dar creierul te duce în situații și situații. Trebuie să te duci la psiholog, să vorbești cu el, pentru că sunt situații pe care nu le-ai întâlnit și îți pot face rău”, explică Alexandru Chipciu.

Alexandru Chipciu a căzut în depresie din cauza decesului tatălui lui

Mijlocașul a fost foarte afectat de suferința tatălui lui, care a aflat că are cancer. „Eu țin minte că în momentele alea nu mă puteam gândi la fotbal.

La mine n-a fost ceva care să aibă legătură cu fotbalul, a fost în viața personală. Murise tata, omul care m-a dus la fotbal.

Am trăit toate momentele astea cu el și prin el. Și m-a dat peste cap. Atunci vorbeam cu un psiholog și mi-a zis să păstrez aceeași rutină, fotbal, antrenamente, pentru că o să treacă stările astea și o să fie iar ok.

Ideea e să nu te oprești, pentru că dacă te-ai oprit ajungi din ce în ce mai rău. Sfatul meu e să te ajuți. Noi avem oricum mentalitatea asta bătrână: ‘Aoleu, ăsta e nebun, cum să te duci la psiholog?’.

Mi se pare incredibil să nu te ajuți dacă ai probleme”, a mai precizat fostul jucător al lui CFR Cluj.

u clujalexandru chipciu