VIDEO | LeBron James a rescris istoria NBA! A devenit cel mai bun marcator din toate timpurile

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 08 februarie 2023, ora 09:45,
LeBron James
LeBron James

Baschetbalistul american LeBron James a devenit cel mai bun marcator din toate timpurile, ajungând la 38.390 de puncte.

LeBron James a depășit recordul de puncte deținut de Kareem Abdul-Jabbar din 1989

El a realizat această performanță înscriind pentru cele trei echipe în care a jucat de-a lungul carierei, Cleveland Cavaliers, Miami Heat și Los Angeles Lakers. Precedentul record, de 38.387 de puncte, aparținea lui Kareem Abdul-Jabbar, retras din activitate în 1989.

Evenimentul istoric s-a produs în meciul pierdut de LA Lakers cu Oklahoma City Thunder (130-133). Cu 10,9 secunde înainte de terminarea sfertului al treilea, LeBron James a pivotat pe lângă un adversar și a înscris un coș de 2p.

Meciul a fost întrerupt câteva minute bune, pentru ca americanul să primească ceea ce merită. A fost felicitat de colegi, adversari și oficiali ai meciului, iar în tribune era o bucurie de nedescris.

A fi în prezența unei asemenea legende cum este Kareem, înseamnă atât de mult pentru mine”, a spus LeBron James în timpul scurtei ceremonii de la mijlocul terenului.

Vreau să le mulțumesc tutroro celor care au fost alături de mine în această cursă care a început în urmă cu 20 de ani!

Le mulțumesc celor de la NBA pentru că datorită lor am putut să fac parte din ceva la care am visat mereu. Nu m-aș fi gândit niciodată, nici într-un milion de ani, că voi trăi momente ca acestea”, a completat el, potrivit site-ului NBA.

LeBron James a fost felicitat de Kareem Abdul-Jabbar și Magic Johnson

În tribune a fost și fostul deținător al recordului, Karem Abdul-Jabbar: „Cariera lui LeBron este una dintre cele care promiteau să domine acest joc. A avut dimensiunea și talentul să pășească direct în NBA și și-a făcut imediat efectul.

Kareem Abdul-Jabbar, în centru

Joacă de 20 de ani. Are acea esență indefinibilă pe care o numești leadership, pe care oamenii vor să o treacă în spatele lui”, a spus fostul mare jucător american.

Nu m-am gândit niciodată că cineva ar putea bate recordul lui Kareem”, a recunoscut un alt fost mare jucător american, Magic Johnson.

Felicitări lui LeBron pentru că a doborât unul dintre cele mai ‘sfinte’ recorduri din toate sporturile, devenind liderul total al marcatorilor NBA”, a declarat comisarul NBA, Adam Silver.

Este o realizare uriașă care vorbește despre excelența sa susținută de-a lungul a 20 de sezoane în NBA. Și, în mod uimitor, LeBron continuă să joace la un nivel înalt și continuă să să scrie istorie”, a completat oficialul.

lebron jamesKareem Abdul-Jabbarnba