VIDEO | LeBron James începe al 20-lea sezon în baschetul profesionist: „Voi doborî cel mai dorit record din NBA”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 27 septembrie 2022, ora 14:46,
LeBron James şi-a prelungit cu 2 ani contractul cu Los Angeles Lakers, pentru suma totală de 97,1 milioane de dolari
LeBron James şi-a prelungit cu 2 ani contractul cu Los Angeles Lakers, pentru suma totală de 97,1 milioane de dolari

Superstarul LeBron James se pregăteşte să înceapă al 20-lea său sezon în Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), alături de Los Angeles Lakers.

LeBron James este la 1.325 de puncte de recordul lui Kareem Abdul-Jabbar

El are posibilitatea de a depăşi recordul istoric de puncte deţinut de legendarul Kareem Abdul-Jabbar, 38.387. „Fiind aici şi ştiind că probabil voi doborî cel mai dorit record din NBA, ceva despre care oamenii spuneau că nu ar putea fi atins niciodată, este super copleşitor pentru mine şi super cool”, a declarat James în cursul unei conferinţei de presă.

De fiecare dată când numele meu este menţionat printre granzi precum Wilt Chamberlain, Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar sau alţii, este super copleşitor”, a adăugat el, conform clutchpoints.com.

Kareem Abdul-Jabbar, cu 38.387 de puncte reuşite pe parcursul carierei sale în sezonul regulat, este cel mai bun marcator din istoria NBA, în timp ce LeBron James se află pe locul doi cu 37.062 de puncte, astfel ca în acest sezon ar putea depăşi acest record.

LeBron James şi-a prelungit cu doi ani contractul cu Los Angeles Lakers

Anul trecut, „King James” a devenit cel mai mare marcator din istoria NBA ca număr total de puncte (sezonul regulat + play-off), dar palmaresul oficial al NBA nu ia în calcul punctele reuşite în play-off.

În acest clasament neoficial, James conduce cu 44.693 de puncte, urmat de Abdul-Jabbar, cu 44.149 de puncte.

Indiferent de palmares, LeBron James, care va împlini 38 de ani în decembrie, va fi din nou liderul lui Lakers, care va încerca să uite eşecul răsunător din sezonul trecut, când gruparea californiană a ratat calificare în play-off, la doi ani după ce cucerirea titlului de campioană.

În această vară, LeBron James şi-a prelungit cu doi ani contractul cu Los Angeles Lakers, pentru suma totală de 97,1 milioane de dolari.

lebron jamesKareem Abdul-Jabbarnba