VIDEO | Maradona, la 60 de ani! „A fost cel mai mare!”

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat vineri, 30 octombrie 2020, ora 12:03,
maradona 60
maradona 60

Diego Maradona a împlinit 60 de ani şi a primit urări din toate colţurile lumii! Argentinianul este văzut de mulţi drept cel mai mare fotbalist din istorie. 

El Pibe d’Oro a fost omagiat de o mulţime de nume imense din istoria fotbalului, într-un material video pregătit de FIFA.

„O aniversare mare pentru un talent colosal” – a scris contul de Twitter oficial al Cupei Mondiale. Din imagini nu au lipsit nici secvenţele glorioase de la Mondialul din 1986, atunci când Maradona a tras după el Argentina spre un succes istoric.

Maradona este singurul jucător implicat direct în 10 goluri la un turneu final de Campionat Mondial (5 pase şi 5 asisturi).

Barcelona i-a spus la mulţi ani lui Maradona cu unul dintre cele mai frumoase goluri reuşite în tricoul blau-grana, iar în Argentina un fan a marcat aniversarea idolului său cu cel de-al zecelea tatuaj în cinstea marelui Diego.

Maradona a vorbit de ziua lui şi despre cel mai controversat moment din istoria Cupei Mondiale: golul cu mâna înscris în poarta Angliei în drumul spre succesul din 1986.

„Visez că mai înscriu un gol împotriva Angliei, dar de data asta cu mâna dreaptă!” – le-a spus jurnaliştilor de la France Football despre reuşita pentru care englezii îl urăsc şi acum.

Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla, Newell’s Old Boys şi din nou Boca Juniors au fost echipele la care a evoluat Maradona, retras din activitate în 1997.

După titlul mondial din 1986, succesele obţinute cu Napoli – titlurile din 1987 şi 1990 şi Cupa UEFA din 1989 – sunt cele mai importante reuşite din cariera legendarului Maradona.

Amintiri de la Coppa del Mondo

România şi Argentina s-au întâlnit în faza grupelor la Mondialul din 1990. Duelul de la Bari s-a încheiat 1-1, după ce Balint a egalat pentru tricolori. Iosif Rotariu a fost atunci ‘câinele de pază’ al lui Maradona.

„Așa cum e el acum, dacă își pune ghetele în picioare și intră la un amical pe un stadion cu 100.000 de locuri, 100.000 de oameni vin să-l vină pe Maradona. E cel mai bun din istora fotbalului, e peste Pele, Cruyff sau Messi. Cu Pele a avut el câteva clinciuri” – a declarat Rotariu pentru Digi Sport.

În 1994, Maradona a ratat întâlnirea cu România. A fost suspendat după ce a fost depistat pozitiv cu efedrină chiar înaintea confruntării din optimi.

 

istoriecupa mondialamaradona 60argentinafotbalistmana lui dumnezeuaniversarecel mai bun din istorie