VIDEO | Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor! Sârbul este cel mai titrat jucător din istoria competiției

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 19 noiembrie 2023, ora 22:28,
Novak Djokovic
Novak Djokovic

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (1 ATP, cs 1) s-a impus pentru a șaptea oară în istorie în finala Turneului Campionilor.

Novak Djokovic l-a învins pe Jannik Sinner în finala Turneului Campionilor

Competiția din acest an a avut loc la Torino, iar adversar în ultimul act i-a fost favoritul publicului, Jannik Sinner (4 ATP, cs 4). Cei doi au fost adversari și în Grupa Verde, când italianul s-a impus cu 7-5, 6-7 (5), 7-6 (2).

Lucrurile au stat altfel în finală, dominată categoric de liderul mondial. Sârbul a cedat doar două puncte în primul set pe propriul serviciu și a realizat break la 2-1.

În setul secund, și-a trecut în cont primele 8 puncte și a ratat trei mingi de dublu break. Sinner a avut două ocazii de a egala la 3, a salvat două mingi în game-ul următor, după care și-a cedat serviciul la 3-5.

După victoria de la Torino, Nole devine siongurul jucător din istorie cu 7 trofee la Turneul Campionilor.

A fost un an excelent pentru Djokovic, care a câștigat 7 turnee, între care trei de Mare Șlem (Australian Open, Roland Garros și Eimbledon) și Turneul Campionilor. Sârbul a pierdut o singură finală în 2023, cea de la Wimbledon, în 5 seturi, în fața spaniolului Carlos Alcaraz.

Turneul CampionilorNovak Djokovicjannik sinner