VIDEO | Româncele sunt campioane europene la sabie! Victorie în finală în fața Ungariei

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 23 februarie 2023, ora 21:21,
Echipa feminină de sabie a României
Echipa feminină de sabie a României

Echipa feminină de sabie a României a cucerit medaliile de aur la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi de la Tallinn (Estonia).

Amalia Covaliu, vicecampioană europeană la individual, a fost pe planșă la ultimul releu

Tricolorele au învins Ungaria în ultimul act, cu scorul de 45-40. Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş şi Rosemarie Benciu, antrenate de Irina Covaliu, au trecut în sferturile de finală de Azerbaidjan, cu 45-31, iar în semifinale au învins Italia cu 45-38.

După primele şapte relee ale finalei, România conducea Ungaria cu 35-25. Deşi ecartul a scăzut, România a reuşit să obţină victoria şi primul său titlu la Europenele de cadeţi şi juniori din capitala Estoniei.

Ultimul releu le-a adus faţă în faţă pe primele două clasate la individual, Emese Domonkos şi Amalia Covaliu (15-10 în finală pentru maghiară).

Sabrera maghiară s-a accidentat la mâna dreaptă după primele două asalturi (40-35) şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Amalia Covaliu şi-a păstrat concentrarea şi a dus la bun sfârşit meciul, cu victoria României (45-40).

În finala mică, Italia a dispus de Polonia cu 45-42.

4 medalii pentru România după primele trei zile ale CE de la Tallinn

România are 4 medalii după primele 3 zile ale competiţiei, aur prin echipa feminină de sabie cadete, argint prin Amalia Covaliu la sabie cadete, argint prin Casian Cîdu la sabie cadeţi şi bronz prin Anastasia Fusea la sabie cadete.

România participă cu o delegaţie de 42 sportivi, înscrişi la toate armele, la ediţia 2023 a Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia), prevăzute între 21 şi 28 februarie.

La Europenele de cadeţi din 2022, de la Novi Sad, România a cucerit o medalie de argint pe echipe la sabie feminin şi două medalii de bronz, prin Maria Alexe la sabie individual şi echipa masculină de sabie. La juniori, echipa feminină de floretă a cucerit aurul, Radu Niţu a fost medaliat cu argint la sabie individual, iar Karina Vasile, cu bronz la floretă individual.

Rosemarie BenciuAmalia CovaliuAlexandra MitrusCampionatul European 2023Anastasia Fusea