VIDEO | Simona Halep, zâmbitoare după eliminarea surprinzătoare de la Roland Garros! „Swiatek a jucat incredibil”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 04 octombrie 2020, ora 17:13,
halep roland garros

Simona Halep s-a oprit în faza optimilor de finală la Roland Garros, după ce a fost învinsă de către poloneza Iga Swiatek, scor 6-1, 6-2. Deși era favorită să câștige trofeul, românca a subliniat că nu va face o tragedie din acest eșec neașteptat. Halep este mulțumită cu rezultatele înregistrate în acest an.

Iga Swiatek (19 ani, locul 54 WTA) a jucat perfect și nu i-a cedat nicio șansă de break româncei. Tactica ofensivă a polonezei a dat roade, reușind 30 de lovituri câștigătoare.

Simona Halep (29 de ani, locul 2 WTA) nu a jucat rău, dar nu a putut să schimbe planul de joc din mers și să-i pună probleme polonezei. Românca a avut 12 lovituri câștigătoare și a comis 15 erori neforțate.

Tot meritul pentru Iga Swiatek. A jucat incredibil astăzi, era peste tot şi lovea toate mingile foarte puternic. A fost puţin frig şi uneori, când este frig, nu-mi simt suficient picioarele în schimburile de mingi. Nu am putut atinge cel mai bun nivel al meu, dar ea a jucat foarte bine… A fost meciul ei.

Bineînţeles că aş fi putut face lucrurile diferit, să fi jucat mai multe mingi sau să o împing mai mult în spatele terenului, dar asta era tot ce aveam şi nu puteam face lucrurile mai bine. Ea a dominat cu adevărat jocul, a fost agresivă. Poate că meciul al treilea va fi mai echilibrat (râde).

Sunt puțin tristă în legătură cu modul în care a decurs meciul, evident. Dar este doar o altă experiență. A fost frig, au fost condiții dificile, iar adversara a jucat foarte bine. Am luat acest meci așa cum a fost și voi încerca data viitoare să fiu mai bună.

A fost un an fantastic, în ciuda tuturor momentelor dificile pe care le-am avut. Aşa că nu voi arunca totul doar pentru o înfrângere. Desigur, nu este uşor de încasat, dar sunt obişnuită să trec prin momente dificile din carieră. Nu voi face o tragedie din această înfrângere. O să mănânc nişte ciocolată şi mă voi simţi mai bine mâine (râde)„, a spus Simona Halep la conferința de presă.

Simona Halep a întrerupt o serie de 17 victorii în circuitul WTA. În acest an, a câștigat turneele de la Dubai, Praga și Roma.

optimiIga Swiateksimona haleproland garroswtarealitateaHalep
nicușor-dan-primarul-capitalei-1

Mesajul lui Nicuşor Dan, după primul meci de la EURO 2020: „E o bucurie pentru Bucureşti”

Catelusa Zitza

Zitza a ghicit rezultatul meciului Italia – Turcia! Oracolul din Bucureşti a prezis şi câştigătoarea EURO 2020