VIDEO | Șumudică, în mare formă: „Facem foc de tabără și ne ardem toți licențele”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 22 iulie 2021, ora 18:57,
Marius Șumudică, sursa foto: YouTube @CFR 1907 Official
Marius Șumudică, sursa foto: YouTube @CFR 1907 Official

CFR Cluj se pregătește de meciul decisiv din manșa retur împotriva celor de la Lincoln Red Imps, din turul al doilea preliminar din Liga Campionilor.

În tur, campioana României a reușit să câștige, cu emoții, meciul din Gibraltar, scor 2-1, și are șanse mari de a trece în faza următoare a competiției. După ce a fost condusă la pauză, formația din Gruia a reușit să revină prin ”dubla” lui Gabriel Debeljuh.

Înaintea meciului din Liga 1 contra celor de la Academica Clinceni, Marius Șumudică a vorbit și despre returul cu Lincoln, care va avea loc miercuri, 28 iulie, de la ora 20:30. Acesta a oferit mai multe motive pentru care jocul echipei sale împotriva campioanei din Gibraltar nu a fost la nivelul așteptărilor.

De asemenea, antrenorul clujenilor a declarat că ar fi o adevărată rușine, una istorică, dacă CFR Cluj nu ar reuși să se califice în turul trei, având și avantajul terenului propriu, dar și al rezultatului din tur.

„Încerc să-mi recuperez jucătorii. A fost o deplasare extrem de grea, chiar dacă orice telespectator a văzut doar jocul la televizor. Ei te și cataloghează ca o echipă care a luat adversarul de sus. N-am găsit locuri de cazare în Gibraltar, am stat în Spania, de aceea am și plecat cu două zile înainte. La antrenamentul oficial, ne-a dat jos din autocar, controale la acte, la ce avem în autocar, adică nu e ușor. Ne-am deplasat 60-70 de kilometri, am trecut granița, am intrat într-o altă țară. Totul mi s-a părut contra.

CITEȘTE ȘI –>> CAMPIOANA, „RETROGRADATĂ” PENTRU MUTĂRILE FĂCUTE: „CFR CLUJ A FĂCUT TRANSFERURI SLABE”

Nu am arătat ce trebuia să arătăm, recunosc, iar la pauză am controlat jocul. Importantă e victoria. Până acum, dacă am spus că jucăm un fotbal foarte frumos, am fost atacat că aș face comparație cu ex-antrenorii de la CFR. Am adus 3 puncte României. Important e că ne dă șansa de a ne califica.

Acum să mă scuze jucătorii, dar dacă nu ne calificăm după victoria cu 2-1, ar trebui să facem un foc de tabără și să ne punem fiecare licențele, să le ardem. Și noi, și jucătorii. Să ne lăsăm toți. Atunci ar fi o rușine istorică.

Eu iau plusul – rezultatul. 2-1, cu șanse mari de calificare, cu șanse mari de a fi într-o competiție europeană și de a evolua până spre decembrie, cel puțin grupele Conference League. După care, ne vom bate de la egal la egal cu următoarea pretendentă, Slovan sau Young Boys”a declarat Marius Șumudică în cadrul unei conferințe de presă.

CITEȘTE ȘI –>> DEBELJUH, DIN EROU LA A TREIA OPȚIUNE PENTRU ȘUMUDICĂ! VENIREA LUI ALIBEC ÎL „CONDAMNĂ” PE CROAT

preliminarii liga campionilorcfr clujrealitatealincolnmarius șumudică