Viorel Moldovan și-a ales echipa preferată de la CM: „Mă unge pe suflet când văd cum joacă”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 29 noiembrie 2022, ora 17:39,
Viorel Moldovan
Viorel Moldovan

Fostul atacant la naționalei, Viorel Moldovan, a declarat că Spania lui Luis Enrique practică un joc solid și de calitate.

Viorel Moldovan a fost impresionat de Franța și Brazilia, dar a scos în evidență Spania

Ultimul jucător care a marcat penbtru naționala României la un Campionat Mondial spune că Spania are un mix de jucători extrem de tineri, alături de cei cu experiență.

Dacă stăm și ne uităm Camerun – Serbia, după aceea la Ghana cu Coreea de Sud, putem spune că am avut fotbal șampanie. Au fost jocuri super spectaculoase, cu multe goluri marcate.

Ambele jocuri au fost incredibile, pe placul telespectatorului, pe placul celor care nu sunt implicați direct. Dacă ești implicat direct și vrei altceva, nu prea îți convin astfel de meciuri. Două rezultate spectaculoase, dar din punctul meu de vedere, aceste echipe care ne-au oferit spectacol fotbalistic frumos nu vor reuși să câștige niciodată nimic, părerea mea.

Sincer sunt dezamăgit de sârbi, pentru că mă așteptam la mai mult de la ei, au un lot valoros, de mare calitate, solit, dar nu mi-a venit să cred că de la 3-1, să ai avantaj și să nu închizi meciul. Sau tu ca antrenor, am crescut cu Stojkovic, mi-a marcat tinerețea.

Când îl vedeam jucând, era imens. Să n-ai pic de reacție, să dai un semna, să faci ca echipa ta să nu joace atât de avansat și să fii surprins de 2 ori de atacul camerunez. Nu-mi vine să cred, la o echipă precum Serbia, pentru mine e inexplicabil.

Franța, Brazilia mi-au plăcut și trebuie să scot în evidență Spania. Mă unge pe suflet când văd cum joacă, aici un mare merit în are Luis Enrique. Am spus înainte de Cupa Mondială că el va fi revelația acestui turneu final ca selecționer.

Până acum văd că confirmă acest lucru. A reușit să transforme Spania într-o echipă, chiar dacă e la început, cu un mix de tinerețe, jucători foarte tineri de altfel, și cei cu experiență și să joace de o manieră extraordinară, cu multă calitate. Posesie, progresie, penetrare, finalizare, acțiuni foarte frumoase de joc”, a declarat Viorel Moldovan, la Sport Total FM.

spaniaviorel moldovancampionatul mondial 2022