Azi se ia o decizia în privința meciului Sepsi – FC U Craiova 1948! De ce este optimist Adrian Mititelu

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 08 februarie 2023, ora 10:18,
Adrian Mititelu
Adrian Mititelu

Comisia de Disciplină din cadrul FRF se va întruni, azi, pentru a lua o decizie cu privire la meciul Sepsi – FC U Craiova 1948.

În proporție de 99% se va da o decizie în favoarea noastră”, spune Adrian Mititelu

Partida s-a jucat pe 29 ianuarie, în Etapa a 23-a a Superligii, și a fost suspendată definitiv în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete.

De atunci, patronul echipei oltene, Adrian Mititelu, a avut trei puncte de vedere, toate diferite. Într-o primă fază a spus că formația din Bănie va câștiga la „masa verde”, deoarece vina este a organizatorilor.

Ulterior, a aflat de un document semnat de un angajat al clubului, prin care FC U Craiova 1948 era răspunzătoare de prezența galeriei în tribune, și a admis că va pierde meciul.

Acum vede lucrurile altfel. „De la 1 ianuarie 2022 până la 1 ianuarie 2023 avem de plătit 600.000 de lei către FRF, amenzi. Nu mai vorbesc de sesizări care sunt în curs. Mâine este termen. Vedem dacă se va amâna. Oricum vom ajunge la TAS.

Organizatorul este răspunzător de meci. În proporție de 99% se va da o decizie în favoarea noastră. Să găsim o soluție să rejucăm meciul. Federația, dacă a vrut să atragă atenția, a reușit.

Părerea mea că au procedat greșit. Trebuiau să termine campionatul, apoi să ne cheme la o ședință. Cu privire la acest meci, nici observatorul nu are vreo mare vină, ci organizatorul. Era o chestiune de două minute. Nu era grad de risc ridicat. Reprezentantul avea această posibilitate. Totul e la mâna organizatorului.

Observatorul vrea să vadă cine își face sau nu datoria. S-au sărit treptele, s-au ferit să ia o decizie. Acest lucru contravine legii europene. Avem două spețe din Anglia și Belgia, în care organizatorul a pierdut”, a spus Mititelu, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

adrian mititelu