Edward Iordănescu știe la ce să se aștepte de la meciul cu Andorra: „Vom avea de tras destul de mult”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 25 martie 2023, ora 09:30,
Edward Iordănescu
Edward Iordănescu

Naţionala de fotbal a României întâlneşte Andorrei azi, în meciul său de debut în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

„Vom avea de tras destul de mult”, susține Edward Iordănescu

Meciul are loc de la ora 21:45, pe Estadi Nacional din Andorra la Vella. Următoarea partidă a României este programată în 28 martie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, cu selecţionata Belarusului.

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat că naționala va avea o misiune dificilă, deoarece Andorra se sacrifică şi ştie să sufere pentru a obţine un rezultat pozitiv.

Vom avea de tras destul de mult. Trebuie să fim conectaţi şi atenţi. Andorra este o echipă cu inimă mare, care ştie să sufere, care se sacrifică şi care a produs în trecut anumite rezultate.

Mă refer la un 0-1 cu Austria, meci pierdut în minutul 88, apoi la un 1-2 cu Ungaria şi altele… Iar atunci da, declaraţiile mele şi optimismul meu nu sunt suficiente pentru a câştiga. Trebuie să arătăm că tot ce am vorbit putem să şi punem în practică.

Mă bucur că va fi un număr foarte mare de români în tribune şi avem o datorie faţă de ei ca să îi facem fericiţi. Sunt jucători care ne lipsesc, dar este o campanie a calificării şi nu a scuzelor.

Trebuie să găsesc soluţii, nu e uşor când se schimbă lucrurile de la o zi la alta, când ai patru jucători cu probleme medicale pe aceeaşi poziţie. Încercăm să analizăm şi mâine să luăm decizia cea mai bună care să contribuie la o victorie pentru România”, a spus el.

Trebuie să aducem trei puncte”, este obiectivul lui Edward Iordănescu

Iordănescu a anunțat că el și jucătorii pe care îi pregătește privesc cu entuziasm acest început de campanie, cu energie bună şi cu încredere. „Dar e adevărat că aceste lucruri nu sunt suficiente.

Începând cu acest joc trebuie să fim extrem de motivaţi, concentraţi, atenţi la fiecare detaliu. Trebuie să înţelegem că vom avea în faţă un adversar care va pune foarte mult suflet în joc, sunt multe lucruri bune pe care le-am văzut la naţionala Andorrei.

Venim după 7-8 ani de secetă, există o presiune mare în jurul naţionalei, există dorinţă la fel de mare, dar trebuie să ştim să gestionăm toate aceste lucruri în favoarea noastră. Trebuie să aducem trei puncte, pentru că altă variantă nu avem”, a adăugat selecţionerul.

Selecţionerul susţine că nu se poate spune că grupa României din aceste preliminarii este accesibilă. „Nu sunt de acord cu cei care spun că e o grupă foarte accesibilă. Suntem acasă de opt ani, nu mai putem vorbi despre grupe accesibile. Dar dacă facem comparaţie cu alţi posibili adversari, da, avem o şansă.

Cât de mare este, depinde doar de noi. Avem nevoie de mentalitate, de orgoliu. Nu trebuie să uităm că suntem români şi avem o datorie mare faţă de suporterii noştri. Dacă România nu va fi la EURO, nu voi mai fi eu antrenorul echipei naţionale, pentru că aşa spune contractul. Şi asta mi-am asumat”, a încheiat Edward Iordănescu.

Campionatul European 2024andorraEdward Iordănescu