EXCLUSIV | Arestarea lui Gică Popescu, moment-cheie în fotbalul românesc: „A însemnat declinul în următorii 30 de ani!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 10 decembrie 2021, ora 21:24,
Gică Popescu
Gică Popescu

Fostul căpitan al Generației de Aur a României a fost arestat chiar în ziua alegerilor pentru șefia Federației Române de Fotbal, din anul 2014!

Fiind principalul favorit la alegerile din 2014, Gică Popescu era văzut de toată lumea din fotbalul românesc drept înlocuitorul perfect al lui Mircea Sandu, în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal. Cu toate acestea însă, „Baciul” nu a mai ajuns să se bucure de obținerea mandatului, deoarece a fost arestat, iar în locul său a fost ales, surprinzător, Răzvan Burleanu.

Dumitru Dragomir crede că altfel ar fi arătat fotbalul românesc cu Gică Popescu conducător. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a dezvăluit în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă că a existat un ordin clar dat împotriva patronilor de club din România, printre care și cel pe numele „Baciului”. Totodată, „Oracolul din Bălcești” știe și care este singura scăpare pentru ca sportul din țara noastră să meargă în direcția corectă.

„A fost ordin ca cei din fotbal, nevinovați sau vinovați, să se ducă la pușcărie. Asta n-a fost bine, pentru că altfel era țara acum cu Ioan Nicolae, Marian Iancu, Adrian Poumboiu, Arpad Paskany, George Copos… Click-ul atunci s-a întâmplat. Când în seara alegerilor l-au arestat pe Gică Popescu și l-au condamnat ca să nu iasă președinte. Atunci a fost declinul fotbalului românesc în viitorii 30 de ani.

Dacă nu intervine Guvernul să facă centre de copii și juniori, nu ne mai revenim. Trebuie să fie finanțate direct de stat, ca să nu fie iarăși deranj în România. Ce se întâmplă acum este o altă nenorocire. Sunt 2-3 centre care se bat pe copiii talentați, numai că aceștia vin nepregătiți la 14 ani și la Hagi și la Becali.”, a spus Dragomir, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă.

Citește și EXCLUSIV | CUM A FOST INTERZIS GICĂ POPESCU LA ŞEFIA FEDERAŢIEI: ,,NICI EI NU AU VRUT SĂ FIE ARESTAŢI! NU ÎI FACE BINE NICI LUI”

gica popescurealitateafrfmitica dragomirdeclaratii