Ioan Andone îl pune la punct pe Dănuț Lupu: „Gică Hagi e cel mai important din fotbalul românesc”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 14 februarie 2023, ora 23:20,
Ioan Andone
Ioan Andone

Dănuț Lupu a avut, marți, un atac dur la adresa lui Gheorghe Hagi, fiind contrat de fostul antrenor Ioan Andone.

Gică Hagi e numărul 1”, este răspunsul lui Ioan Andone la afirmațiile lui Dănuț Lupu

Lupu consideră că lui Hagi nu i se poate spune „Rege” deoarece Nicolae Dobrin a fost mai bun decât el. Mai mult chiar, Lupu susține că fostul lui coleg de generație a jucat doar la Galatasaray și naționala României, la Real Madrid și Barcelona doar fiind în lot.

Afirmațiile lui au fost demontate de fostul antrenor Ioan Andone. „Dănuț Lupu greșește. I-am avut colegi pe amândoi, mai mici decât mine amândoi, Gică Hagi e numărul 1. El e un tip de jucător tehnic care se compară cu Hagi, dar pe alt calapod.

Pe Dobrin, împotriva căruia am apucat să joc și eu 2-3 meciuri, nu-l cunoaștem. Eu sunt convins că Dănuț Lupu nu avea cum să joace împotriva lui Dobrin. Dobrin avea tehnică statică, Hagi făcea totul în viteză.

Era foarte greu să joace amândoi (n.r. – Hagi și Lupu) într-o echipă. Aia a fost o șansă (n.r. – meciul cu Danemarca, din preliminariile Campionatului Mondial 1990).

Eu îți spun din prisma unui om care a antrenat 20 și ceva de ani. Nu joci cu doi jucători care nu fac faza de apărare. Calitatea lor tehnică, jos pălăria. Acum, fiecare om are o opinie, dar Gică e, poate, cel mai important din fotbalul românesc. Asta e părerea mea.

Dobrin se asemăna cu Dănuț Lupu, mai mult static. Cu toate că și Dănuț când lua viteză nu-l oprea nimeni”, a declarat Ioan Andone la emisiunea „Superfanii”, pe www.sport.ro.

realitatea.netgheorghe hagirealitateaioan andonedanut lupu