Pe Ilie Năstase l-a bătut gândul părăsirii definitive a României: „Francezii mă stimează mai mult”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat duminică, 18 iulie 2021, ora 19:12,
Ilie Năstase
Ilie Năstase

Ilie este o mare personalitate a României, una recunoscută și peste hotare, unde, conform lui, se simte mai apreciat chiar decât în țara în care s-a născut.

Acesta a mărturisit că a avut în plan să părească definitiv România. Fostul mare sportiv, care va împlini 75 de ani, a recunoscut că a vrut, la un moment dat, să se stabilească definitiv în Franța, care a fost a doua casă pentru el.

O dovadă a recunoașterii și aprecierii de care beneficiază din partea francezilor este faptul că numele lui Ilie se află pe panoul de onoare al câștigătorilor turneului de la Roland Garros (1973).

Însă, toate aceste gânduri de migrare la Paris au pălit în fața sentimentului național și a dorului de casă. Tocmai de aceea, Ilie Năstase nu se vede francez și recunoaște că tot în România se simte cel mai bine.

CITEȘTE ȘI –>> ILIE NĂSTASE, REVOLTAT PE TENISUL DIN ZIUA DE ASTĂZI: „BEAI MIZERIA AIA DE LEMON CALDĂ ȘI JUCAI!”

”Da, la un moment dat, am cochetat cu acest gând. Doar că eram plecat prea mult, iar în luna decembrie, când ajungeam acasă, în România, dorul de casă, de ai mei, mă trăgeau la București. Nu m-am văzut și nu mă văd francez.

Fiecare om se vede ceea ce se naște. Eu nu pot să mă identific decât cu România și cu poporul român, cu toate că francezii mă apreciază și mă stimează mai mult decât ai mei. Poți iubi un loc, o țară, un popor, chiar dacă nu devii cetățean al țării respective”, a declarat Ilie Năstase, pentru Libertatea.

ilie-nastase

De asemenea, primul lider din istoria ATP a povestit că pe vremea în care el și prietenul Ion Țiriac erau tineri și-au promis că își vor cumpăra mai multe locuințe la Paris, însă nu mai dorește să se mute acolo.

Tineri fiind, la 20 de ani, eu și Ion Țiriac ne-am promis că atunci când vom face rost de bani mai mulți să ne luăm casă la Paris. Am avut una lângă Arcul de Triumf, apoi alta în apropiere de Roland Garros și o a treia lângă Paris, într-o urbe tare drăguță. M-am gândit că dacă am avut o alee cu numele la Roland Garros, să-mi iau și o proprietate acolo”, a mai spus Ilie Năstase, conform sursei citate.

CITEȘTE ȘI –>> ILIE NĂSTASE, DESPRE MOȘTENITORI ȘI AVERE: „VĂ SPUN EU CĂ MAI TRĂIESC MULT ȘI BINE”

ilie năstasedeclaratiiroland garrosrealitateafranta