Petrolul se confruntă cu datorii de peste 2 milioane de euro! Ce măsuri a luat conducerea echipei

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 08 februarie 2023, ora 12:10,
Claudiu Tudor
Claudiu Tudor

La o zi după rezilierea contractului antrenorului Nicolae Constantin, conducerea Petrolului a venit cu alte veșit neplăcute pentru suporteri.

Vechea conducere a Petrolului este vinovată pentru situasția financiară dezastruoasă

Președinele grupării, Claudiu Tudor, și directorul executiv Sevastian Botnari au anunțat că echipa are nevoie de 4,2 milioane de euro pentru a funcționa.

La finalul anului trecut, am preluat conducerea executivă a clubului, conştienţi fiind de faptul că ne aflăm în faţa unei situaţii de criză profundă.

Această criză era şi este generată exclusiv de două componente: a) decizii manageriale şi economice complet neinspirate, greşite chiar, ale fostei conduceri; b) decizii/contracte viciate, unele chiar împotriva intereselor clubului, ale fostului departament de marketing.

În timp, acest tip de management defectuos a generat datorii ale clubului în valoare de aproximativ 2,1 milioane de euro, către terţe părţi: de la jucători foşti sau actuali, la bugetul de stat sau diferiţi prestatori de servicii.

Ca petrolişti, nu puteam sta pe margine, văzând cum clubul se îngroapă, realmente, în datorii”, a anunțat clubul pe site-ul oficial.

Petrolul poate să funcționeze doar cu un bugetul anual de aproximativ 4,2 milioane euro

Oficialii clubului susţin că au aplicat deja măsuri pentru redresarea situaţiei financiare a clubului. „Primele decizii pe care le-am luat au urmărit două obiective: 1. reducerea cheltuielilor, inclusiv prin renegocierea salariilor, în scopul blocării creşterii datoriilor.

Am atins acest obiectiv şi, pe lângă plata cheltuielilor curente, am reuşit să blocăm producerea unor datorii suplimentare de aproape 250.000 euro; 2. rediscutarea contractelor cu actualii sponsori ai echipei, care reprezintă una dintre principalele noastre surse de venituri.

Discuţiile sunt în curs şi le mulţumim acelora care au înţeles cât de important este sprijinul lor pentru echipă şi pentru suflarea petrolistă”, se mai precizează în comunicat.

Bugetul anual necesar pentru funcţionarea clubului este de aproximativ 4,2 milioane euro. Veniturile vin dinspre ticketing şi merchandising pe de o parte, drepturi TV pe de alta, sponsorizări şi publicitate, aproximativ câte 1 milion de euro din toate aceste trei direcții.

În același timp, Petrolul informează că se află în diferite stadii de negociere cu diferiţi parteneri și estimează că semnarea actelor va genera venituri de aproximativ 1,5 milioane euro – 1,7 milioane euro până la finalul sezonului.