Propunerea lui Mihai Stoica care ar revoluționa fotbalul românesc: „Valorile ar fi concentrate, iar banii mai mulți”

Articol de George Drafta - Publicat duminică, 05 decembrie 2021, ora 12:40,
Mihai Stoica
Mihai Stoica

Managerul general al celor de la FCSB a propus un nou sistem competițional pentru Liga 1. 

Deranjat la rândul său de înjumătățirea punctelor, așa cum s-a arătat și antrenorul liderului CFR Cluj, Dan Petrescu, oficialul vicecampioanei a venit cu o variantă la actualul format al primei divizii.

„Mi se pare și mie o prostie, mai ales că în Liga 2 nu se înjumătățesc punctele. Trebuie să fie uniformitate, nu fiecare competiție cu legile ei. Oricum, noi nu avem fotbal nici pentru 14 echipe. În play-off, echipele joacă tare în prima parte, apoi rămân fără obiectiv și mai deranjează doar pe alocuri. 

CITEȘTE ȘI –>> FAMILIA LUI GABI LUNCĂ, ÎN STARE DE ȘOC! DANIEL ONORIU, NEPOTUL ARTISTEI, INTERNAT ÎN SPITAL CU HEMORAGIE INTERNĂ

În mod normal, am avea fotbal pentru 12 echipe, tur-retur, și încă un tur pe terenul echipei mai bine clasate. 33 de etape în total, ar fi excelent, valorile ar fi concentrate, și bani mai mulți pentru fiecare echipă. Pentru că nu e normal ca în play-off să rămână pe parcurs echipe fără niciun obiectiv”, a fost părerea lui Mihai Stoica la Telekom Sport. 

Înjumătățirea punctelor se aplică la nivelul primului eșalon din sezonul 2015-2016, atunci când a fost introdus sistemul cu play-off și play-out în Liga 1. El a fost menținut și după mărirea numărului de echipe în prima divizie în vara anului trecut. Cele 16 cluburi sunt împărțite la finalul sezonului regular în cele două minicampionate pentur titlu și evitarea retrogradării. Ultimul conține acum 10 formații, doar că față de edițiile precedente, se joacă un singur meci direct între combatante.

CITEȘTE ȘI –>> DAN PETRESCU, UN CAR DE NERVI DUPĂ MECIUL CU CHINDIA: „ASTA E O CRIMĂ! NE BATEM CA IDIOȚII”

propunerefcsbsistem competiționalmihai stoicarealitatealiga 1