SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Reacție fermă după ce denumirea „Steaua” a fost interzisă de CNA: „Au primit șah mat și suntem foarte fericiți”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat sâmbătă, 16 octombrie 2021, ora 15:12,
CSA – FCSB
CSA – FCSB

Consiliul Naţional al Audiovizualului a transmis faptul că echipa ”militarilor” din divizia secundă nu mai poate fi denumită ”Steaua” în mass-media.

Cum era de așteptat, după decizia CNA, referitor la interdicția presei de a mai spune Steaua București echipei din Liga a doua, a apărut și reacția celor din ”Asociația Steaua 47” (n.r. a nu se confunda cu ”AS 47”, asociaţie care susţine CSA Steaua), prin vocea președintelui Mihai Dincă.

„Cea mai mare realizare a noastră din ultimele nouă luni. În ianuarie, Asociația Steaua 1947 a făcut patru cereri. Către CNA, ANAF, Ministerul de Finanțe și MAPN. Am solicitat să ni se comunice denumirea comercială și oficială a Clubului Sportiv al Armatei Steaua. Am primit foarte repede răspuns chiar de la MAPN.

fcsb-fani-Lăcătuș

În data de 29 ianuarie, MAPN a comunicat că denumirea oficială este Clubul Sportiv al Armatei “Steaua”. Chiar așa, Steaua între ghilimele. Ministerul de Finanțe a comunicat că denumirea ca plătitor este la fel, Clubul Sportiv al Armatei Steaua, fără număr de înregistrare. ANAF ne-a răspuns la fel: Clubul Sportiv al Armatei Steaua, cu ghilimelele pentru Steaua! Concluzia este simplă. Nu există Steaua București!!! În ligile de fotbal nu evoluează mărcile. O entitate sportivă poate avea câte mărci dorește.

CITEȘTE ȘI –>> GIGI BECALI, LOVITURĂ ÎN VALOARE DE 30 DE MILIOANE DE EURO: ,,M-AM DUS LA EL LA PALAT! E DIABOLIC”

În România există o singură entitate care se numește Steaua București. Este vorba de Asociația Fotbal Club Steaua București, condusă de domnul Viorel Păunescu, cea înființată în 1998 și care a preluat activitatea echipei de fotbal a armatei. Am văzut reacțiile domnului Talpan și îi adresez o singură întrebare: `Conform cărui document spune că sunt singurii deținători ai denumirii de Steaua București?` Nu poate răspunde. Nu există așa ceva. Au primit șah mat și suntem foarte fericiți.

De acum înainte, cum ei au făcut asta mult timp, și noi vom putea trimite către CNA plângeri dacă presa îi mai spune echipei din Liga a doua Steaua București. Așa ceva nu există. Să nu mai spunem că pentru pentru Liga 1 trebuie să se separe de minister, iar atunci nu se pot numi Steaua București. Nu au cum”, a declarat Dincă, reprezentantul unei organizații care susține FCSB-ul, la Radio Gold FM.

CITEȘTE ȘI –>> DENUMIREA DE ,,STEAUA”, INTERZISĂ DE CNA! FLORIN TALPAN REACŢIONEAZĂ: ,,DECIZIA E ABUZIVĂ ŞI NU ŢINE CONT DE REALITATE”

cnacsa steauarealitateafcsbmihai dincasteaua bucuresti