Real Madrid și Eintracht Frankfurt își dispută Supercupa Europei! Absențe importante la echipa germană

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 10 august 2022, ora 19:56,
Real Madrid nu a jucat niciun meci oficial în acest sezon, ultimul amical, cel cu Juventus, având loc pe 31 iulie
Real Madrid nu a jucat niciun meci oficial în acest sezon, ultimul amical, cel cu Juventus, având loc pe 31 iulie

Echipa spaniolă Real Madrid, deținătoarea Champions League, și cea germană Eintracht Frankfurt, câștigătoarea Europa League, își dispută, diseară, Supercupa Europei.

Real Madrid a câștigat de patru ori Supercupa Europei

Meciul va avea loc la Helsinki, de la ora 22:00 a României și va fi arbitrat de englezul Michael Oliver.

Real Madrid vrea să repete performanțele realizate de Barcelona în 2015 și Bayern Munchen în 2020, când au câștigat toate cele șase trofee pentru care au luptat: campionatul, cupa și supercupa pe plan intern, Champions League, CM al cluburilor și Supercupa Europei pe plan extern.

Primul pas este câștigarea Supercupei Europei în această seară, în fața echipei germane Eintracht Frankfurt. În finala Champions League, Real a trecut de Liverpool cu 1-0. În Europa League, Eintracht a învins Glasgow Rangers cu 5-4, la loviturile de departajare.

Cele două formaţii vor fi din nou faţă în faţă după 62 de ani. În 1960, Real Madrid câștiga pentru a cincea oară în istorie Cupa Campionilor Europeni, după ce se impunea cu 7-3, pe Hampden Park din Glasgow.

Real Madrid a jucat de şapte ori Supercupa Europei, cucerind patru trofee, în 2002 (3-1 cu Feyenoord, la Monaco), 2014 (2-0 cu Sevilla, la Cardiff), 2016 (3-2, după prelungiri, cu Sevilla, la Trondheim) şi 2017 (2-1 cu Manchester United, la Skopje).

Supercupa s-a disputat între câştigătoarele Cupei Campionilor Europeni/Ligii Campionilor şi Cupei Cupelor în perioada 1973-1999, respectiv ai Cupei UEFA/Europa League (din 2000).

De la Eintracht Frankfurt va lipsi cel mai bun jucător, Filip Kostic

Real Madrid a câștigat Champions League în sezonul trecut după ce a revenit senzațional în optimi, sferturi și semifinale, în fața lui PSG, Chelsea și Manchester City. Este favorită clară în fața lui Eintracht, care a început sezonul cu un catastrofal 1-6 în fața lui Bayern în prima etapă din Bundesliga.

În plus, la echipa germană va lipsi cel mai bun jucător al lor, Filip Kostic, care nu a făcut deplasarea în Finlanda, deoarece urmează să semneze cu Juventus. Avantajele formației din Frankfurt sunt două: nu are nimic de pierdut și va fi susțină de celebrii fani, care i-au pus la respect pe suporterii Barcelonei chiar pe Camp Nou.

Tehnicianul Realului, Carlo Ancelotti, a reafirmat că nu va menaja niciun jucător și va trimite în teren aceeași formație care a câștigat Champions League.

Dezavantajul formației spaniole este că nu are meciuri oficiale în picioare. Ultimul amical este cel cu Juventus din 31 iulie. De atunci, jucătorii doar s-au antrenat și nu este clar cum vor face față din punct de vedere fizic unui meci oficial.

La Supercupa Europei se va folosi tehnologia ofsaidului semi-automat

Cu ocazia Supercupei Europei va fi implementat un nou sistem pentru detectarea ofsaidului, SAOT (tehnologia ofsaidului semi-automat).

„Există între 10 și 12 camere care detectează 29 de puncte pe corpul jucătorului, de 50 de ori pe secundă, iar software-ul analizează datele în timp real, calculând perfect momentul trecerii și poziția jucătorilor.

Sistemul trimite un mesaj către camera VAR, iar cei de acolo vor comunica arbitrului de centru când este o poziție de ofsaid obiectiv”, a declarat fostul arbitru internațional Pierluigi Collina și actualul director de arbitraj FIFA.

Publicația spaniolă Mundo Deportivo anticipează că acest sistem este încă un pas înainte spre „arbitrajul automat”, care, totuși, este foarte departe de a fi implementat.

real madridsupercupa europeieintracht frankfurt