Situație disperată pentru campionii României la rugby! „Nu știm când vom ajunge acasă”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 28 noiembrie 2021, ora 11:03,
omicron
omicron

Turneul efectuat de Știința Baia Mare în Africa de Sud se va încheia brusc odată cu noua îngrijorare la nivel global, reprezentată de tulpina de COVID-19 descoperită pe teritoriul statului african. 

În condițiile în care zborurile din Africa de Sud au fost sistate în Europa, rugbyștii antrenați de Eugen Apjok au rămas blocați în țara campioanei mondiale la rugby. Antrenorul băimărenilor speră să se găsescă soluții pentru întoarcerea delegației în siguranță acasă.

„Suntem în legătură cu autoritățile din România, se încercă să se găsească zboruri la alte companii. Mai multe companii au renunțat la zborurile către Africa și va fi dificil să se găseacă locuri disponibile pentru toată echipa. E un pic de neliniște normală. Sunt unii băieți care sunt de cinci săptămâni în cantonament, sunt și două săptămâni de carantină. E dificil.

CITEȘTE ȘI –>> MIHAI STOICA, SFATURI PENTRU FOTBALIȘTII CARE VIN LA FCSB: „LASĂ MANELELE, CĂ SUNT NIȘTE VERSURI PREA STUPIDE”

Azi, fiind duminică, cred că va fi dificil să se găsească o soluție, mai degrabă ne așteptăm la una săptămâna următoare. Aici, în zona unde suntem, este destul de liniște, unde suntem noi nu sunt probleme, toate activ se desfășoară normal, lumea poartă masca. Dar clar e un semn de întrebare asupra a ce se întâmplă. Le-am spus jucătorilor să stea în camere, mai mult ca sigur va trebui să facem încă un test, ieșim doar la masă”, a precizat Eugen Apjok penru Digi24. 

31 de persoane se află în delegația celor de la Știința Baia Mare care a disputat două partide amicale în Africa de Sud. Pe primul l-au câștigat în fața celor de la Free State XV, scor 72-14, al doilea a fost pierdut cu Toyota Cheetahs, 5-54. 90 % dintre „zimbri” sunt vaccinați conform spuselor lui Eugen Apjok. Pe 11 decembrie, campionii ar trebui să dispute finala Cupei României, însă partida ar putea fi reprogramată pentru că în condițiile ultimelor măsuri luate de autorități, rugbyștii ar trebui să stea 14 zile în carantină la întoarcerea în țară.

CITEȘTE ȘI –>> CLINICA LUI GIGI BECALI PROMOVEAZĂ GARGARA CU ȚUICĂ DREPT TRATAMENT PENTRU COVID-19. REACȚIA MEDICILOR

eugen apjokrealitateaafrica de sudștiința baia mareturneuomicron