Speranțele Craiovei la titlu, diminuate? Anunțul făcut astăzi care le dă peste cap planurile oltenilor

Articol de George Drafta - Publicat marți, 30 iunie 2020, ora 15:22,

După victoria din Gruia de duminică seară, alb-albaștrii speră că vor putea opri supremația CFR-ului chiar din acest sezon. 

Iar unul dintre argumentele juveților este să aibă parte de susținerea publicului la partida din returul play-off-ului. Jocul împotriva campioanei CFR este programat în Bănie la începutul lunii august. Șefii juveților își făceau iluzii că la acel moment măcar o parte dintre fanii devotați ai Universității să se poată afla în tribunele de pe Ion Oblemenco. Însă etapa de relaxare programată la 1 iulie a fost amânată din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus în România. Iar cifrele pandemiei nu îi dau motive de optimism lui Ionuț Stroe.

„Din păcate, gradul de conformare voluntară sau responsabilitatea sunt la cote minime. Mult aşteptata relaxare de la 1 iulie a fost amânată, pe bună dreptate, nici noi în sport nu facem niciun fel de excepţie. Ne dorim, atât noi, cât şi cluburile, spectatorii.

Există o aşteptare publică evidentă pentru aceste meciuri de fotbal, pentru toate competiţiile sportive cu spectatori, dar trebuie să avem răbdare şi precauţie. Momentul în care vom decide reluarea competiţiilor cu spectatori cu siguranţă va fi unul în care cifrele vor fi la cote minime sau să tindă către zero”, a spus membrul cabinetului Orban la Digi 24.

ionut stroe

În acest moment legea permite adunări publice în aer liber cu maximum 50 de persoane.

„Toate ţările din Uniunea Europeană au aceste măsuri restrictive. Nu bucură pe nimeni acest lucru, dar evident toţi trebuie să ţinem cont de această pandemie. Spectacolele sportive sunt evenimente cu risc ridicat epidemiologic, practic sunt adunări publice la care pot participa mii de oameni.

De aici şi această îngrijorare şi această restricţionare a accesului spectatorilor pe stadioane. Eu am lucrat deja la un scenariu şi la o posibilitate legală şi practică de a asigura spectatori pe stadioane. Dar acest lucru va intra în vigoare doar în momentul în care nu vom mai avea această pandemie”, a încheiat Ionuț Stroe.

CITEȘTE ȘI –>> FOTO | A dat din casă! Artista care a oferit detalii picante din viața fotbaliștilor

ionut stroecfr cluju craiovastadioanespectatori