Un rapidist, despre scandalul xenofob: „Dacă oprim fiecare meci la orice înjurătură, nu vom mai avea fotbal”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 02 februarie 2023, ora 18:41,
Paul Iacob
Paul Iacob

Scandalul xenofob de la Sf. Gheorghe, produs în timpul meciului Sepsi – FC U Craiova 1948, continuă să producă reacții.

Dacă oprim fiecare meci la orice înjurătură, nu vom mai avea fotbal”, a spus Paul Iacob

Arbitrul de centru Andrei Chivulete a suspendat, definitiv, în minutul 26, meciul de duminică, programat în Etapa a 23-a a Superligii, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete.

Ulterior, patronul echipei din Bănie, Adrian Mititelu, a admis că formația pregătită de Nicolo Napoli va pierde meciul cu 0-3 la „masa verde”. În plus, el a anunțat că toate meciurile de pe teren propriu se vor juca fără spectatori, măsura fiind luată pe teremen nedeterminat.

Fundașul central rapidist Paul Iacob consideră că meciurile nu ar trebuie suspendate definitiv la fiecare scandare xenofobă sau rasistă și dă exemplul celor auzite de el la meciurile echipei alb-vișinii.

Știți că împotriva Rapidului se strigă lucruri jignitoare la fiecare meci, chiar și pe Giulești. Am văzut ce s-a întâmplat la Sepsi. Sincer să fiu, nu prea sunt de acord cu oprirea meciului. Se strigă, se înjură, suntem obișnuiți cu asta. Nu putem controla mulțimea.

Dacă o să oprim fiecare meci, de fiecare dată când cineva înjură din tribună sau spune ceva jignitor, nu vom mai avea fotbal. Nu se va mai juca niciun meci până la final.

Ar trebui scoasă galeria sau grupul respectiv din stadion, cred că soluția asta ar fi perfectă pentru toată lumea. Nici ei nu ar mai deranja, și meciul ar continua. Toată lumea ar fi fericită. Mai departe, nu știu dacă s-a procedat corect sau greșit.

Mă gândesc că jucătorii nu au nicio vină și fanii vinovați oricum nu sunt pedepsiți individual, după această decizie. Eu sper doar că jucătorii să-și poată face treaba, să jucăm fotbal. Clar că nu ne dorim scandări xenofobe, rasiste sau alte jigniri. Noi vrem ca lumea să se uite la fotbal pentru fotbal, pentru spectacol”, a declarat Paul Iacob, potrivit PRO Arena.

Paul Iacob a venit la Rapid, de la Chindia, în iulei 2022. În acest sezon al Superligii a jucat 10 meciuri, fiind integralist de șapte ori, inclusiv în cele două partide oficiale jucate de Rapid în 2023, acasă cu Sepsi (3-0) și în deplasare cu “U” Cluj-Napoca.

paul iacob