Varianta lui Mihai Stoica pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „Nu trebuie să fie neapărat român”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 25 septembrie 2022, ora 10:29,
Mihai Stoica
Mihai Stoica

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, susține că selecționerul Edward Iordănescu trebuie schimbat dacă naționala retrogradează în al treilea eșalon al Ligii Națiunilor.

Italia este un izvor de antrenori”, atrage atenția Mihai Stoica

Oficialul vicecampioanei are și o soluție pentru a-l înlocui pe selecționer. „Eu cred că modelul maghiarilor ar trebui urmat. Nu trebuie să avem neapărat un antrenor român. Antrenorii români de mare valoare stau pe milioane afară.

La momentul actual eu cred că dacă ar fi toţi, prin absurd, disponibili pentru naţinională, ar exista bani de salariu, finala ar fi între Olăroiu şi Răzvan Lucescu. Bun, nu sunt disponibili. Echipa naţională nu poate ajunge să concureze cu cluburile respective.

Atunci aduc un antrenor străin, nu neapărat un antrenor străin care nu ştia, care era lăsat de fotbal, cum era Daum. Daum era lăsat, nu ştia de capul lui. Aduc un Rossi (n.r. – Marco Rossi, selecţionerul Ungariei), habar nu am, italieni. Mă gândeam la genul Stamaccioni.

Există atât de mulţi antrenori în Italia. Italia, un izvor de antrenori. La naţională nu trebuie să-i dau un salariu extraordinar, dar o încerc şi pe asta. Vrei un antrenor ca să ce? Să fie ascultător? Nu trebuie să fie neapărat român, din moment ce ungurii au făcut ce au făcut cu un străin”, a declarat Mihai Stoica la Orange Sport.

Mihai Stoica amintește de performanțele lui Walter Zenga la FCSB

Managerul general al FCSB dă și un exemplu în acest sens. „De Biasi ce a făcut în Albania? Ne-a bătut pe noi la ultimul Campionat European al nostru. Poate doar profilul lui Daum a fost greşit, cauţi unul trecut prin viaţă. Nici nu avea tragere de inimă Daum.

Sunt fanul fotbalului italian şi vorbesc cu mulţi jucători care au evoluat în Italia. Antrenorii ştiu să lucreze, ai nevoie de selecţioner, care să facă o selecţie corectă şi să fie impecabil tactic, mai ales că acum se joacă foarte rapid, trei meciuri în câteva zile.

La Steaua (n.r. – FCSB) ai văzut ce revoluţie a făcut Zenga, a făcut revoluţie la meciul ăla, zicea că scoate Valencia. Uite că n-a bătut câmpii. Olăroiu a continuat ce a făcut Zenga”, a mai spus conducătorul de la FCSB.

liga natiunilorEdward Iordănescumihai stoica