Vedete și nu prea! Mourinho acuză: „Unde era Sterling? Unde era Luke Shaw?”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat luni, 12 iulie 2021, ora 18:09,
Jose Mourinho
Jose Mourinho

Italia a câștigat Euro 2020 după ce englezii au irosit cu nonșalanță trei lovituri de la 11 m, la penaltyurile de departajare.

După ce tabela arăta scorul de 1-1 la finalul celor 120 de minute regulamentare de joc, învingăroarea turneului s-a decis după executarea lovitului de la 11 metri.

La capătul primelor două serii de penalty-uri, Anglia conducea cu 2-1. Însă, elevii lui Southgate au ratat cu lejeritate următoarele trei execuții, prin Rashford, Sancho și Saka. Iar după acest moment, în timp ce ”Squadra Azzurra” sărbătorea al doilea triumf din istorie de la CE, englezii au dat drumul la critici îndreptate către naționala Albionului.

Sursă foto: Profimedia

Unul dintre cei mai vocali contestatari în privința executaților a fost Jose Mourinho, care i-a atacat pe jucătorii cu nume și cu experiență din lotul lui Southgate, că nu și-au asumat responsabilitatea momentelor de teribilă presiune de la loviturile de departajare.

Nici selecționerul Angliei nu a fost scutit de reproșurile noului antrenor de la AS Roma, pe care l-a acuzat că i-a schimbat pe Henderson și Walker.

Italia - Anglia/Sursa foto: Profimedia Images
Italia – Anglia/Sursa foto: Profimedia Images

”Cred că ceva ce nu pot să înțeleg e cum îl pui pe Saka să bată ultimul. E prea mult pentru un puști să aibă totul pe umerii săi într-un asemenea moment. Dar, nu știu, trebuie să-l întrebați pe Gareth Southgate, pentru că din experiența mea, știu că uneori sunt fotbaliști care trebuie să-și asume responsabilitatea, dar nu o fac.

Nu cred ca ar spune el ca X, Y, Z, nu au vrut să bată, chiar daca e un băiat foarte onest și corect. În această situație, unde era Stones? Unde era Sterling? Unde era Luke Shaw? Și de ce, fotbaliști cu experiență precum Henderson și Walker nu au rămas pe teren să execute?”, a declarat Jose Mourinho, conform Talksport, citat de Dailystar.

CITEȘTE ȘI –>> ACUZE GRAVE LA ADRESA VEDETELOR LUI SOUTHGATE: „NU POȚI SĂ LAȘI UN COPIL SĂ BATĂ”

sterlingeuro 2020angliaLuke Shawitaliarealitateagareth southgatemourinho