Victor Angelescu a descris pașii plecării lui Rareș Ilie la Nice: „Voiam să îl mai ținem măcar încă un an”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 19 iulie 2022, ora 22:43,
Rareș Ilie
Rareș Ilie

Mijlocașul Rareș Ilie, a fost transferat definitiv la echipa franceză Nice. Victor Angelescu, unul dintre finanțatorii Rapidului, a povestit cum au decurs lucrurile.

Negocieriel pentru trecerea lui Rareș Ilie la Nice s-au dus prin intermediul tatălui jucătorului

Rareș Ilie a semnat cu echipa franceză Nice, care în sezonul trecut a ocupat locul 5 în Ligue 1 și va juca în play-off-ul Conference League. El a participat, deja, la primele antrenamente.

Victor Angelescu, unul dintre cei doi acționari ai de la Rapid, a vorbit despre transferul lui Rareș Ilie la Nice. „Nice a făcut prima mutare. Apoi, au luat legătura cu noi și cu tatăl lui Rareș Ilie și au început negocierile.

Noi nu am căutat să îl vindem, voiam să îl ținem măcar încă un an, dar a apărut această oportunitate.

Eu sunt puțin subiectiv, cred că Rareș Ilie este mai bun decât acești jucători (n.r. – printre care și Octavian Popescu de la FCSB). Și Nice a crezut că Rareș Ilie este mai bun dacă a făcut această ofertă și a avut încredere în el.

Mulți jucători au deja impresari. Eu cred că el a luat o decizie bună când a ales să fie reprezentat de tatăl lui. Nu vreau să comentez, pentru că sunt conducător de club, dar eu cred că a luat o decizie bună”, a declarat Victor Angelescu la Fotbal Club de la Digi Sport.

Rareș Ilie are un fizic foarte bun pentru România, spune Victor Angelescu

Rareș Ilie, care pe 19 aprilie a împlinit 19 ani, a ajuns la Nice, după ce clubul francez a fost de acord să plătească 5 milioane de euro, plus o sumă de bani rezultate din eventuale bonusuri de performanță.

Este o diferență de sumă între el și Popescu. Din ce știm, nu cred că Octavian Popescu ar fi fost vândut pe această sumă de patronul de la FCSB. Nu pot să răspund de ce Nice nu a fost interesată de Popescu.

Nu știu dacă Rareș Ilie este peste Octavian Popescu, dar este peste mulți tineri. Are un fizic foarte bun pentru România. Majoritatea care au plecat sunt destul de firavi, el are un fizic destul de bun.

Cu tot cu bonusuri, este peste această sumă (n.r. – de 5 milioane de euro). Există niște bonusuri în contract, dar nu sunt mari”, a mai precizat oficialul Rapidului.

nicerares ilieligue 1victor angelescu