VIDEO | Novak Djokovic este în Turul 2 la AO 2023, la un an după ce a fost expulzat! Prima reacție a sârbului

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 17 ianuarie 2023, ora 20:08,
Novak Djokovic
Novak Djokovic

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (5 ATP, cs 4) s-a calificat fără emoții în Turul 2 la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului.

Novak Djokovic a ajuns la 22 de victorii la rând la Australian Open

La un an de când a fost expulzat, el l-a învins cu 6-3, 6-4, 6-0 pe spaniolul Roberto Carballes (75 ATP) în 2 ore și 3 minute. Este a 22-a victorie la rând la Australian Open pentru sârb, care a a câștigat titlul în 2019, 2020 și 2021.

A fost o atmosferă incredibilă. Vă mulțumesc mult tuturor pentru că ați rămas atât de târziu. Vă mulțumesc și pentru primirea călduroasă, nu aș fi putut visa la ceva mai frumos”, a spus el, pe Rod Laver Arena, imediat după meci.

Sunt foarte fericit că am revenit în Australia, aici, pe terenul unde am avut atât de mult succes în cariera mea. Acest teren este cu siguranță cel mai special din viața mea. Nu puteam pretinde un început de turneu mai bun”, a completat fostul lider mondial.

Novak Djokovic și-a liniștit fanii: piciorul este bine

În runda următoare, Djokovic va juca împotriva francezului Enzo Couacaud (191 ATP), venit din calificări, sau a bolivianului Hugo Dellien (131 ATP).

Piciorul este bine. Nu este la nivelul ideal, dar se apropie încetul cu încetul. Azi a fost un test foarte bun. Sincer, nu m-am antrenat prea mult în ultimele zile la nivel ridicat. Speram că lucrurile vor nerge bine bine de la primul până la ultimul punct, ceea ce s-a și întâmplat.

Mă bucur că m-am simțit mai bine pe masură ce meciul a progresat. Setul al treilea a fost grozav. Este un semn bun. În primele două seturi am cam testat piciorul.

La început am fost puțin țeapăn, și psihic, pentru că voiam să protejez ceva care mă deranjase în ultimele zece zile. Aveam nevoie de puțin mai mult timp pentru a intra complet în joc și m-am mișcat mai ușor.

Sunt foarte încântat că, pe măsură ce a avansat jocul, m-am simțit mai bine și m-am mișcat mai bine. M-am adaptat și la stilul de joc al adversarului meu, trecuse ceva vreme de când nu-l mai văzusem.

Tot meritul din lume pentru el, a servit destul de bine și a jucat grozav, mai ales în setul 2 unde a păstrat scorul egal. Aș spune că pe la sfârșitul celui de-al doilea set am găsit o încredere mai mare în mine.

Cred că în primele trei jocuri din setul trei am pierdut doar un punct sau ceva de genul ăsta. Sunt fericit că am reușit să termin meciul așa”, a mai spus el, la conferința de presă de după meci.

Australian Open 2023Novak Djokovic