VIDEO | Simona Halep s-a calificat în sferturi la Rogers Cup! Adversară de marcă în meciul pentru un loc în semifinale

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 11 august 2022, ora 22:20,
Simona Halep va juca pentru a treia oară în sferturi la Toronto
Simona Halep va juca pentru a treia oară în sferturi la Toronto

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (15 WTA, cs 15) va juca în sferturi la Rogers Cup, după 6-2, 7-5 cu elvețianca Jil Belen Teichmann (21 WTA).

Simona Halep a câștigat ambele seturi pe propriul serviciu, după ce a salvat o minge de break

Meciul a durat 91 de minute, iar primul set a fost dominat categoric de româncă. Ea s-a distanțat la 3-0, și-a pierdut serviciul, dar a realizat un break alb la 4-2, după care a convertit în punct prima minge de set, după ce a salvat una de break.

Altfel au stat lucrurile în setul secund. Până la 5-5, fiecare jucătoare și-a făcut serviciul, cu mențiunea că sportiva născută în Constanța a pierdut câte o minge de break în primul game și la 1-1.

La 5-5, după ce și-a trecut în cont al doilea game alb al setului, Halep a fructificat a treia minge de break, trecând pentru prima dată în avantaj. A urmat la serviciu pentru a închide meciul și, la fel ca în setul precedent, a salvat o minge de break înainte de a se impune.

Simona Halep joacă în sferturi la Rogers Cup cu Cori Gauff, pe care a învins-o de 3 ori

Românca s-a calificat pentru a patra oară în sferturi la Rogers Cup, turneu care în acest an se joacă la Toronto. Adversara din meciul care are ca miză un loc în semifinale va fi Cori Gauff (11 WTA, cs 10), din Statele Unite.

Aceasta a trecut de a șasea favorită a competiției, belarusa Aryna Sabalenka (6 WTA) la capătul unui meci de 3 ore și 13 minute. Scorul final a fost 7-5, 4-6, 7-6 (4).

Până în prezent, cele două au mai fost adversare de trei ori și victoria a a revenit de fiecare dată româncei. Prima dată s-a impus în 2019, în optimi la Wimbledon, cu 6-3, 6-3, turneu pe care românca avea să-l câștige după o finală de vis cu Serena Williams, 6-2, 6-2.

Celelalte două confruntări cu Gauff au avut loc în acest an. Simona s-a impus cu 6-3, 6-4 în Turul 3 la Indian Wells și cu 6-4, 6-4 în optimi la Madrid. Dacă se califică în semifinale, Halep poate urca pe locul 12 mondial.

Simona Halep a jucat prima dată la Rogers Cup, când competiția a fost organizată la Toronto, în 2011, fiind eliminată în turul 2. În 2015 a pierdut finala, în 2017 s-a oprit în semifinale, iar în 2019 a cedat în sferturi.

Ea și-a adjudecat competiția, dar când aceasta a avut loc la Montreal, în 2016 (după 7-6 / 2, 6-3 cu Madison Keys) și 2018 (7-6 / 6, 3-6, 6-4 cu altă americancă, Sloane Stephens).

Cori GauffRogers CupJil Belen Teichmanntoronto