SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

VIDEO | Petrolul 52 iese la atac! Datoriile, ascunse după reeşalonarea ANAF

Articol de Mihai Cristian - Publicat joi, 14 octombrie 2021, ora 18:29,
Petrolul/Sursa foto: fcpetrolul.ro
Petrolul/Sursa foto: fcpetrolul.ro

Petrolul 52 a emis un comunicat prin care anunţă că a semnat o convenţie cu cei de la ANAF pentru reeşalonarea datoriilor pe care le are în acest moment.

După semnarea acestui acord, Certificatul de Atestare Fiscală al Petrolului a ajuns pe zero, iar prin acest ”artificiu”, clubul poate participa la licitaţia pentru mărcile ”Petrolul” care ar urma să aibă loc în perioada următoare.

În acest moment, clubul prahovean trece printr-un moment destul de greu din punct de vedere financiar. În prezent, Petrolul ar avea datorii de aproape 100.000 de euro,  potrivit informaţiilor care au apărut deja în spaţiul public. Directorul sportiv Claudiu Tudor ar fi împrumutat deja clubul cu suma de 55.000 de euro, în timp ce mijlocaşul Cebotari ar avea de recuperat şi el aproximativ 40.000 de euro. La aceste datorii s-ar mai adăuga și restanțe salariale către jucători și staff, de aproximativ 20-25% din drepturile salariale aferente lunii august 2021.

Citește și NAE CONSTANTIN ÎŞI PUNE ELEVII ÎN GARDĂ: ,,VOM AVEA UN MECI AL NAIBII DE GREU LA BRAŞOV”

Claudiu Tudor, director sportiv Petrolul Ploiești. Sursa Foto: fcpetrolul.ro

La scurt timp după ce gruparea prahoveană a publicat comunicatul de presă pe site-ul oficial al clubului, Octav Preda, vechi susținător al galben-albaștrilor, actualmente consilier al viceprimarului din Ploiești a remis pe pagina personala de Facebook, un comunicat dur la adresa actualei conduceri ACS Petrolul 52, dar și la adresa anumitor fani petroliști care sunt de partea lui Lazăr &Co:

Citeşte şi CRIMĂ ÎNFIORĂTOARE ÎN LUMEA SPORTULUI! O MARE CAMPIOANĂ A FOST GĂSITĂ ÎNJUNGHIATĂ

”Astfel, avand acest drept legal, au depus, ulterior, si o cerere de eliberare a certificatului de atestare fiscala!!! SI, GHICI CE? (ei crezand ca fraierii nu stiu sa interpreteze un act public). CERTIFICATUL a fost eliberat si contine mai multe rubrici in care obligatiile contribuabilului sunt ZERO, doar ca… asta nu e tot!
Fidelii lui Lazar&Co au sarit bucurosi: Demisia, Octav! E pe ZERO! GHINION MAXIM! (sau cum sa scanezi toata hartia…ca sa iti dai autogol singur..))))
Pe actul lor, exista si PUNCTUL III (ROMAN). Acolo zice asa: III. MENTIUNI RELEVANTE PENTRU SITUATIA FISCALA A CONTRIBUABILULUI.
SI, GHICI CE? Acolo sunt trecute niste detalii „vagi” despre DATORII! (debite) Care, ADUNATE, INSUMEAZA, 344.091 LEI!
DECI, RECUNOSC, DRAGI SUPORTERI: V-am mintit la sedinta! Nu au restante de 280.000 RON, CI DE 344.091 LEI! CU MULT MAI MULT!
Asta in conditiile in care Veolia a lasat „totul la zi” pana la 1 iunie sau 1 iulie, nu stiu exact! FELICITARI VOUA SI CELOR CARE VA TIN IN BRATE! Deci nu 280.000, ci 344.091 lei RESTANTE REEESALONATE ASTAZI!”, a concluzionat Octav Preda.
Octav Preda (stânga), alături de Andrei Volosevici, primarul Municipiului Ploiești
Octav Preda (stânga), alături de Andrei Volosevici, primarul Municipiului Ploiești

Precizăm că în cursul zilei de ieri, Octav Preda și consilierul PNL, Dragoș Machițescu au avut o întâlnire informală cu grupări diferite de fani ai Petrolului la stadionul ”Ilie Oană”. Tema discuției a fost situația delicată prin care trece acum echipa fanion a Ploieștiului, punctul culminant al întâlnirii fiind dezvăluirea conform cărora ACS Petrolul 52 ar avea datorii la ANAF în cuantum de 280.000 lei noiInformație care azi, 14.10.2021, s-a dovedit reală. Mai mult, conform comunicatului lui Octav Preda, remis în urma cu puțin timp, datoria prahovenilor nu ar fi doar de 280.000 de lei noi, ci s-ar ridica la 344.091 lei!

La nici 24 de ore de la ședinta fanilor petroliști, conducerea ACS Petrolul 52 a remis comunicatul de presă pe care vi-l redăm integral mai jos:

sursa foto: fcpetrolul.ro

,,ACS PETROLUL 52, echipa fanion a tuturor petroliștilor, cunoscută de-a lungul întregii sale istorii de aproape 100 de ani sub denumirea consacrată de PETROLUL PLOIEȘTI, a încheiat în luna august 2021 un prim mandat sportiv de 5 ani de la reînființare.

S-a reconstruit o echipă de la ”zero”.

Citeşte şi UN FAIMOS PREȘEDINTE AL UNUI CLUB DE MARE TRADIȚIE A VRUT SĂ SE SINUCIDĂ! CINE I-A SALVAT VIAȚA

Cu pasiune, cu atenția fiecărui detaliu, am reclădit Academia de fotbal PETROLUL.

Am valorizat de la bun început relația cu proprii suporteri – rațiunea supremă de existență a fiecărei echipe de fotbal.

Am susținut întregul proiect PETROLUL având sprijinul financiar al fostului Partener Finanțator.

Am făcut toate acestea împreună cu voi, PETROLIȘTII, pentru ca ASTĂZI, într-o succesiune firească a lucrurilor făcute bine, echipa de seniori să conducă cu autoritate clasamentul Ligii a 2-a de fotbal, Academia de fotbal PETROLUL să fie clasificată de către Federația Română de Fotbal pe locul 19 dintr-un total de 100 de academii, și tot Academia de fotbal PETROLUL să dea primei echipe 8 juniori capabili să susțină obiectivele de performanță asumate precum și convocările sosite pe adresa clubului pentru loturile naționale de juniori și tineret.

sursa foto: fcpetrolul.ro

Tot ASTĂZI, energiile și resursele clubului sunt consumate într-un conflict artificial menit să destabilizeze grav activitatea clubului și obiectivele de performanță asumate. În epoca internetului și a rețelelor de socializare, fiecare petrolist este la curent cu presiunea mediatică exercitată asupra clubului de către anumite persoane care doresc ”binele” PETROLULUI.

Citeşte şi NAE CONSTANTIN ÎŞI PUNE ELEVII ÎN GARDĂ: ,,VOM AVEA UN MECI AL NAIBII DE GREU LA BRAŞOV”

Și tot ASTĂZI, clubul face eforturi considerabile pentru obținerea fondurilor necesare menținerii activității și îndeplinirii obiectivelor de performanță asumate. Pentru o informare corectă a fiecărui petrolist, începând cu data de 01.07.2021 clubul a încasat suma 100.000 euro aferentă unui contract de publicitate și promovare, dar insuficientă pentru acest nivel competițional, motiv pentru care clubul a semnat un contract de împrumut cu un împătimit petrolist pentru suma de 55.000 euro. Desigur, toate aceste sume nu au reușit să acopere în totalitate obligațiile financiare ale clubului.

Costel Lazăr, Petrolul Ploieşti

Există la acest moment anumite restanțe salariale către jucători și staff, de aproximativ 20-25% din drepturile salariale aferente lunii august 2021. De asemenea, CONTRAR celor vehiculate și aruncate în spațiul public de către ”PRIETENII PETROLULUI”, clubul a semnat cu ANAF o convenție de reeșalonare a datoriilor, astfel că Certificatul de Atestare Fiscală (atașat prezentului comunicat) solicitat de club în data de 13.10.2021 este obținut ”pe zero”.

Clubul mulțumește și se identifică cu fiecare petrolist – membru al MARII FAMILII A PETROLULUI. Împreună în zile cu soare, uniți în zile cu vânt și ploaie, ne hrănim în fiecare zi cu iubirea PETROLUL PLOIEȘTI.”, apare în comunicatul celor de la Petrolul Ploieşti.

sursa foto: fcpetrolul.ro

Citeşte şi S-A DECIS! CÂND VA AVEA LOC DUELUL DE FOC DINTRE PETROLUL PLOIEȘTI ȘI CSA STEAUA

datorii petrolulcostel lazarliga 2datorii petrolul ploiestilicitatie petrolulrealitateapetrolullicitatie marciacs petrolul 52anaf