Dorinel Munteanu are de ce să fie fericit: Oțelul va avea stadion de 25.000 de locuri

Articol de Gabriel Ion - Publicat luni, 22 aprilie 2024, ora 19:34,
Dorinel Munteanu
Dorinel Munteanu

Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pecheanu, a anunţat începerea studiului de fezabilitatea în vederea construirii unui stadion.

Dorinel Munteanu îşi doreşte ca Oțelul să aibă anul viitor un buget de 4-5 milioane de euro

Arena de 25-30.000 de locuri va fi ridicată pe baza arenei Dunărea. În plus, vor începe lucrări de construcţie la un patinoar şi un bazin.

„Pentru că toate lucrurile frumoase te obligă la ceva, sunt în postura de a vă anunţa că dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion de aici de la Galaţi, care urmează a fi construit pe baza stadionului Dunărea.

Vom vedea dacă vom putea obţine ceva din această jumătate de stadion pe care deja o avem construită, pentru că toate stadioanele moderne au alte utilităţi. Va fi un stadion de 25.000, maximum 30.000 de locuri.

E un proiect care probabil va avea nevoie de şase luni de zile pentru a avea proiectul de fezabilitate din calculele noastre. Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro.

Banii vor veni probabil în cea mai mare parte de la Compania Naţională de Investiţii şi de la bugetul local. Mai avem de trecut un singur hop, ne dorim ca săptămâna viitoare să avem şi Hotărârea de Guvern pentru ca mai apoi să înceapă licitaţia.

Suntem singura echipă din Moldova care a reuşit să câştige campionatul (de fotbal) şi cred că Moldova, nu doar Galaţiul, are nevoie de o astfel de construcţie”, a declarat Pecheanu.

„Cred că este nevoie alături de stadion şi patinoar şi de bazin, care este şi el foarte aproape de a fi lansat în licitaţie publică.

Dar şi micile baze sportive de cartier, pe care trebuie să le reînviem, până în momentul de faţă reuşind să facem cinci sau şase săli de sport, lucru care poate nu este mult, dar cu siguranţă nu este puţin.

Cel mai devreme probabil peste un an şi jumătate să înceapă efectiv construcţia, dacă nu cumva doi ar fi o promisiune nerealistă. Termenul de finalizare ar fi cam de patru ani, cam aşa.

Stadionul Oţelul va rămâne cel mai probabil ca bază de antrenament pentru Oţelul Galaţi pe viitor, iar pe noul stadion să fie jucate meciurile oficiale”, a adăugat Pecheanu.

Antrenorul Dorinel Munteanu s-a arătat încântat de proiectul noului stadion şi a precizat, că în cazul în care formaţia sa va evolua în cupele europene în acest an, va juca la Constanţa sau la Bucureşti.

„Lipsea ceva de când am început acest proiect. Pe plan sportiv cred că suntem din ce în ce mai bine, în parametri, şi acest anunţ mă bucură foarte tare. Dacă vom juca în Europa League, prima soluţie ar fi Constanţa pentru noi (n.r. – Ovidiu), dar sunt convins că vom juca în cupele europene. A doua opţiune ar fi Bucureştiul ca teren de joc, dar încă nu mi s-a cerut de la federaţie”, a afirmat Dorinel Munteanu, care îşi doreşte ca anul viitor echipa să aibă un buget de 4-5 milioane de euro.