Episod genial petrecut între Marius Niculae și Giovanni Becali: „I-am zis: eu vreau suma asta și i-am închis telefonul!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat joi, 01 decembrie 2022, ora 22:09,
Marius Niculae
Marius Niculae

Marius Niculae a vorbit recent despre transferul său la Sporting Lisabona. Fostul mare dinamovist a dezvăluit un episod în care a fost implicat și Giovanni Becali.

Mai exact, Niculae a declarat că l-a refuzat pe Giovanni pentru a susține examenul de bacalaureat. Iată ce a spus Marius Niculae.

„Eu mi-am dorit mult mai mult!”

„Suma de transfer nu o cunoscut, pentru că nu era treaba mea. A fost o mare tensiune, pentru că pe vremea aceea Giovani Becali avea niște contracte standard pentru toți jucătorii.

Indiferent de echipă, alea erau salariile pe care le încasau jucătorii. Erau, să zic așa, niște contracte tipizate. Eu mi-am dorit mult mai mult, pentru că Ionuț Lupescu, care era mentorul meu, mi-a zis așa: dacă e să pleci, pleci pe o sumă foarte importantă.

De ce? Pentru că atunci vei deveni un jucător important la acea echipă și îți vor acorda mai multe șanse decât un jucător cu un salariu mai mic”, a declarat Marius Niculae, pentru „Dinamo 7/9”.

„I-am închis telefonul!”

„O altă chestie era că eu trebuia să îmi dau BAC-ul în acea perioada. Atunci, am întârziat aceste decizii. Practic, i-am zis lui Giovani: eu vreau suma asta și i-am închis telefonul. M-am dus apoi și mi-am dat BAC-ul și mi-am deschis telefonul. Practic, a fost o negociere destul de lungă.

Eu vorbisem și cu Laszlo Boloni, i-am explicat că îmi doresc să vin la Sporting Lisabona pentru că este el antrenor. În acel moment eram golgheterul Ligii 1, aveam cel mai bun debut la unui tânăr jucător la echipa națională, raportul meciuri – goluri și aveam foarte multe oferte. Eram în top 20 atacanți U21 din Europa. L-am preferat la Boloni pentru că am avut o relație foarte buna la echipa națională și să nu fie o trecere bruscă.

Îl știți foarte bine pe Giovani. Când a venit a rupt cămașă. A zis: nu mă mai interesează, poți să te lași, poți să faci ce vrei, eu nu mă mai ocup de tine, de transferul tău. Eram foarte… eram golgheter, la echipa națională începeam să devin titular, aveam aceasta siguranță. Mai aveam un an de contract cu Dinamo, deci puteam să plec. Toate atuurile erau la mine”, a mai spus fostul internațional român, pentru sursa citată.

Giovanni Becalimarius niculae